Directoarea Institutului Cultural Român din Londra, Catinca Nistor, susține că are atestate că a participat la 3 cursuri de la Școala de Vară a London School of Economics / Replica vine după răspunsul oficial al LSE că nu a urmat sau absolvit prestigioasa instituție britanică, așa cum afirmase în Parlament

Foto: Captură - Youtube.com

Directoarea Institului Cultural Român din Londra, Catinca Maria Nistor, a trimis Edupedu.ro trei documente pe care apare numele său și care atestă, potrivit acesteia, că a participat la 3 cursuri de la Școala de Vară a London School of Economics and Political Science (LSE Summer School), în anul 2009 și 2010. Replica vine la răspunsul London School of Economics, solicitat și publicat de Edupedu.ro, prin care prestigioasa instituție de învățământ superior din Regatul Unit al Marii Britanii susține că actrița română, actuală directoare la Institutul Cultural Român din Londra, nu figurează în evidențele sale. „Nu avem înregistrată nicio persoană cu acest nume care a urmat sau a absolvit LSE”, au răspuns reprezentanții universității.

Reamintim că în declarația publică făcută în fața parlamentarilor români pe 13 aprilie 2022, la audierea din comisia de specialitate (Comisia comună de cultură și media și politică externă) pentru postul de conducere al ICR Londra, Catinca Nistor a spus:

„Bună ziua tuturor, mă numesc Catinca Maria Nistor, absolventă a Facultății de Drept, absolventă a London School of Economics, absolventă a Universității Naționale de Teatru și Cinematografie, absolventă și a cursului de manager cultural organizat de Ministerul Culturii…” (video aici)

Replica Catincăi Maria Nistor trimisă Edupedu.ro:Găsiți atașat diplomele care atestă absolvirea cursurilor în cadrul “London School of Economics”

Cursurile “MG101: Marketing” , “MG209: Bargaining and Negotiation: Interest, Information, Strategy and Power” (https://www.lse.ac.uk/study-at-lse/summer-schools/Summer-School/Courses/Secure/Business-and-Management) echivalează materia de an I sau II de studiu de licență (undergraduate) conform site-ului LSE (https://www.lse.ac.uk/study-at-lse/summer-schools/Summer-School/Courses/Secure): „100 level courses (e.g. AC101, EC101) are equivalent to first year university courses”, respectiv „200 level courses (e.g. FM250, LL204) are equivalent to second year university courses.”

În cursul audierii am menționat instituțiile ale caror studii le-am absolvit cu o diplomă, dar nu am menționat detalii în legatură cu tipul acestor studii. Aceste detalii se regăsesc în CV-ul meu”.

Precizăm că înaintea publicării articolului, Catinca Maria Nistor a fost contactată de Edupedu.ro pentru un punct de vedere, dar aceasta nu a răspuns apelurilor telefonice și nici mesajelor trimise, decât la câteva ore după publicare.

Certificatele trimise redacției de directorul ICR Londra, Catinca Maria Nistor, sunt cele de mai jos, cu următoarele cursuri:

În anul 2009 – cursul „Bargaining and Negotiation”, la care doar a participat, fără să susțină evaluarea finală.

Tot în 2009 – cursul „Management, Entrepreneurship and Global Leadership”, la a cărui evaluare finală a luat calificativul B, nivel care corespunde cu rezolvarea a 50-59% din test.

În 2010 – cursul de „Marketing”, notat cu nivelul C, corespondentul a 40-41 de puncte, potrivit transcriptului de performanță la examinări.

Cursurile respective sunt cursuri similare cursurilor universitare pentru anul I de licență, respectiv anul II, potrivit site-ului instituției.

Exit mobile version