Directoarea Institutului Cultural Român din Londra, Catinca Nistor, susține că are atestate că a participat la 3 cursuri de la Școala de Vară a London School of Economics / Replica vine după răspunsul oficial al LSE că nu a urmat sau absolvit prestigioasa instituție britanică, așa cum afirmase în Parlament

14.017 vizualizări
Foto: Captură – Youtube.com
Directoarea Institului Cultural Român din Londra, Catinca Maria Nistor, a trimis Edupedu.ro trei documente pe care apare numele său și care atestă, potrivit acesteia, că a participat la 3 cursuri de la Școala de Vară a London School of Economics and Political Science (LSE Summer School), în anul 2009 și 2010. Replica vine la răspunsul London School of Economics, solicitat și publicat de Edupedu.ro, prin care prestigioasa instituție de învățământ superior din Regatul Unit al Marii Britanii susține că actrița română, actuală directoare la Institutul Cultural Român din Londra, nu figurează în evidențele sale. „Nu avem înregistrată nicio persoană cu acest nume care a urmat sau a absolvit LSE”, au răspuns reprezentanții universității.
  • UPDATE: London School of Economics a răspuns la solicitarea Edupedu.ro și a confirmat că actrița Catinca Maria Nistor a urmat, în 2009 și în 2010, o școală de vară organizată de LSE, pentru care a primit certificate.

Reamintim că în declarația publică făcută în fața parlamentarilor români pe 13 aprilie 2022, la audierea din comisia de specialitate (Comisia comună de cultură și media și politică externă) pentru postul de conducere al ICR Londra, Catinca Nistor a spus:

„Bună ziua tuturor, mă numesc Catinca Maria Nistor, absolventă a Facultății de Drept, absolventă a London School of Economics, absolventă a Universității Naționale de Teatru și Cinematografie, absolventă și a cursului de manager cultural organizat de Ministerul Culturii…” (video aici)

Replica Catincăi Maria Nistor trimisă Edupedu.ro:Găsiți atașat diplomele care atestă absolvirea cursurilor în cadrul “London School of Economics”

Cursurile “MG101: Marketing” , “MG209: Bargaining and Negotiation: Interest, Information, Strategy and Power” (https://www.lse.ac.uk/study-at-lse/summer-schools/Summer-School/Courses/Secure/Business-and-Management) echivalează materia de an I sau II de studiu de licență (undergraduate) conform site-ului LSE (https://www.lse.ac.uk/study-at-lse/summer-schools/Summer-School/Courses/Secure): „100 level courses (e.g. AC101, EC101) are equivalent to first year university courses”, respectiv „200 level courses (e.g. FM250, LL204) are equivalent to second year university courses.”

În cursul audierii am menționat instituțiile ale caror studii le-am absolvit cu o diplomă, dar nu am menționat detalii în legatură cu tipul acestor studii. Aceste detalii se regăsesc în CV-ul meu”.

Precizăm că înaintea publicării articolului, Catinca Maria Nistor a fost contactată de Edupedu.ro pentru un punct de vedere, dar aceasta nu a răspuns apelurilor telefonice și nici mesajelor trimise, decât la câteva ore după publicare.

Certificatele trimise redacției de directorul ICR Londra, Catinca Maria Nistor, sunt cele de mai jos, cu următoarele cursuri:

În anul 2009 – cursul „Bargaining and Negotiation”, la care doar a participat, fără să susțină evaluarea finală.

Tot în 2009 – cursul „Management, Entrepreneurship and Global Leadership”, la a cărui evaluare finală a luat calificativul B, nivel care corespunde cu rezolvarea a 50-59% din test.

În 2010 – cursul de „Marketing”, notat cu nivelul C, corespondentul a 40-41 de puncte, potrivit transcriptului de performanță la examinări.

Cursurile respective sunt cursuri similare cursurilor universitare pentru anul I de licență, respectiv anul II, potrivit site-ului instituției.


2 comments
  1. Încă o tută pusă în funcție pe criterii politice și de sinecură. Dacă o întrebi, ce cursuri a făcut la London School of Economics, habar nu are

  2. “Absolventi” de scoli de vara si plagiatori. Ar trebui sa se faca un curs sa stie toata lumea cum se minte si se fura ca sa dea bine in CV lol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În concursul de directori “li se face vânt unora pregătiți și corecți, pentru a menține interimar, pe funcții, oameni care nu pot trece nici măcar examenul scris” / Situația e posibilă în urma unor schimbări în metodologie – senatorul Ștefan Pălărie

Din metodologia actuală pentru posturile de directori de școli au dispărut prevederi care existau în metodologia din 2016, ce prevedea că, în funcțiile rămase vacante, nu pot fi numite, între…
Vezi articolul
Admiterea la liceu 2020

Reprezentanții părinților au lansat un chestionar în care întreabă comunitatea de pe Facebook ce ar dori să schimbe la programele școlare. Joi, Federația Națională a Părinților se va întâlni cu reprezentanții Centrului Național de Politici și Evaluare. Ce scrie în chestionar

Federația Națională a Părinților se va întâlni joi cu reprezentanții Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație pe tema noilor programelor școlare și întreabă comunitatea de pe Facebook ce…
Vezi articolul

DOCUMENT Profesorii care implementează în fiecare școală proiectul gigant de reducere a abandonului școlar, în valoare de 543 mil euro, nu sunt plătiți pentru managementul de proiect / S-a prelungit cu o zi perioada de aplicare

Ministerul Educației a publicat o listă cu întrebările frecvente privind Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Una dintre ele face referire la remunerarea echipei de proiect și răspunsul a…
Vezi articolul