Directoarele Colegiului German Goethe din București rămân în funcții. Inspectoratul Școlar București: Au revenit asupra deciziei de a demisiona / Cele trei directoare își anunțaseră demisiile, susținute de profesori care acuzau „atitudini umilitoare“ la care i-a supus Corpul de Control al ministrului Deca

Colegiul German Goethe / Foto: INQUAM Photos - George Calin

Cele trei directoare ale Colegiului German Goethe din Capitală au revenit asupra deciziei de a demisiona, în contextul apropierii perioadei de examene, și rămân în funcție, a declarat pentru Edupedu.ro purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Elena Ștefan. Deciziile celor trei directoare de a reveni asupra demisiilor și a ISMB de a permite renunțarea la demisiile depuse pe 17 ianuarie vin la două săptămâni după ce profesori și personal nedidactic de la Colegiul German Goethe au protestat în semn de solidaritate cu conducerea școlii.

Directoarea Rodica Ilinca a anunțat profesorii și părinții, la ședința de pe 25 ianuarie 2024 a Consiliului de Administrație al Colegiului German Goethe, „că direcțiunea școlii noastre va rămâne în continuare cea pe care o știm cu toții, întrucât toți cei 3 directori și-au depus la Inspectorat în data de 23 ianuarie 2024 cereri de retragere a demisiei anunțate în data de 17 ianuarie 2024 în urma controlului desfășurat în CGG de către Corpul de Control al Ministerului Educației – demisii depuse ca formă de protest și de amendare a comportamentului echipei de control“, după cum se arată într-un proces verbal trimis către părinți și obținut de Edupedu.ro.

Pe 18 ianuarie, mai mulți profesori au refuzat să predea și doar i-au supravegheat pe elevi, ca semn de protest față de atitudinea „umilitoare” la care au fost supuși de Corpul de Control al Ministerului Educației.

Potrivit surselor Edupedu.ro, echipa Corpului de Control ar fi fost trimisă de Ministerul Educației condus de Ligia Deca în contextul în care noua directoare a Colegiului Goethe ar fi refuzat să accepte transferuri în timpul anului ale unor elevi care nu știu germana, în condițiile în care legal înscrierea la Colegiul German Goethe se face la începutul anului școlar în urma unui examen de limbă.

Cele trei directoare ale Colegiului German Goethe care și-au depus inițial demisiile și care au revenit acum asupra lor sunt Ilinca Rodica, Lipan-Weber Maria și Herbert Alexandru Beatrice.

Amintim că directorii Colegiului German Goethe din București au susținerea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), de al căror acord fomal au nevoie pentru a putea ocupa aceste funcții.

Citește și:
Demisie în bloc a directorilor Colegiului German Goethe din București, după ce ministrul Educației a trimis acolo corpul de control. Profesorii și personalul nedidactic protestează în semn de solidaritate cu conducerea școlii
Reacția Ministerului Educației, la protestul de la Colegiul German Goethe din Capitală: ministrul a trimis Corpul de Control după sesizarea unui părinte care viza „desfășurarea de meditații cu elevii de la clasă de către un cadru didactic, respectiv acțiuni de bullying ale aceluiași cadru didactic asupra elevului minor ca urmare a renunțării frecventării meditațiilor”
Protestul profesorilor de la Colegiul German Goethe încetează, anunță Ministerul Educației

Exit mobile version