Directorul Executiv al UNICEF, către toate guvernele: Fără scuze. Țineți școlile deschise. Copiii nu pot aștepta

elevi, întrerupere a școlii

Foto: UNICEF

„Pe măsură ce tulpina Omicron a coronavirusului continuă să se răspândească în toată lumea, îndemnăm guvernele să facă tot ce le stă în putere pentru ca această să nu perturbe și mai mult educația copiilor”, afirmă Directorul Executiv al UNICEF, Henrietta Fore, într-o declarație deschisă către șefii de guvern, remisă Edupedu.ro.

Directorul UNICEF cere guvernelor să nu închidă școlile, să pună accent pe măsuri de prevenție, să facă din vaccinarea profesorilor și elevilor o prioritate, și să pună accent pe ore de recuperare și sprijin pentru sănătatea mentală.

Redăm mai jos comunicatul integral:

“Pentru a evita o catastrofă în învățământ și pentru a restabili educația copiilor, UNICEF recomandă următoarele, potrivit declarației:

În condiții de criză, apar întotdeauna decizii greu de luat care duc la compromisuri dificile și recunoaștem că provocările pe care pandemia de COVID-19 le-a adus sistemelor de educație din lumea întreagă sunt fără precedent. Dar mizele sunt prea mari. Trebuie să depunem eforturi comune pentru a ține copiii la școală”, mai scrie în declarația directorului Executiv al UNICEF.

Context Omicron, în România:
Comunicatul integral remis EduPedu.ro de UNICEF România:
Exit mobile version