DOCUMENT Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională și BAC 2022. Ordinul de ministru a fost trimis inspectoratelor școlare

Foto: © Rido | Dreamstime.com

Ordinul cu organizarea simulărilor examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională a fost transmis inspectoratelor școlare de către Ministerului Educației, potrivit unei postări a Inspectoratului Școlar Vâlcea. Simulările pentru examenul de Bacalaureat 2022 vor fi organizate în perioada 28 martie – 31 martie, iar cele pentru Evaluarea Națională între 4-6 aprilie, conform ordinului. Rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie pentru ambele simulări.

Amintim că Edupedu.ro a publicat pe surse aceste informații legate de organizarea simulărilor în urmă cu o săptămână. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Calendarul simulărilor pentru BAC 2022:
Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de clasa a VIII-a:

Articolul 6 al ordinului menționat anterior stabilește că „rezultatele obținute de elevii la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2021 – 2022 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adaptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”. 

De asemenea, „notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”.

Simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a se organizează pentru elevii claselor a VIII-a.

La simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național participă elevii claselor a XII-a și a XIII-a seral / frecvență redusă, potrivit documentului.

Foto: © Rido | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version