DOCUMENT Ce angajament semnează profesorii care asistă și participă la examenele naționale. Subiectele sunt secret de serviciu

Foto: Pixabay.com

Un cadru didactic de la o școală din județul Suceava a distribuit subiectele în timpul probei de Limba română, de la Evaluarea Națională 2022, potrivit ministrului Educației, care a anunțat într-o conferință că acolo unde s-a întâmplat asta „colegii profesori vor suporta consecințele încălcării secretului de serviciu”.

Profesorii care participă la examenele naționale, inclusiv la Evaluarea naționale de la finalul clasei a VIII-a, încheie un contract de prestări servicii cu Ministerul Educației, contract în baza căruia ăși asumă respectarea mai multor obligații, potrivit documentului obținut de Edupedu.ro.

Concret, este vorba despre un „angajament de conficdențialitate”, anexa nr. 4 la Contract, prin care semnatarii declară pe propria răspundere că nu va divulga sub nicio formă informații legate de activitatea specifică pe care o va desfășura.

Asta însemană că nu va vinde subiectele, că nu le va publica și că itemii, testele, vatinatele de subiecte sunt clasificate drept „documente secret de serviciu” până când acestea devin publice.

Exit mobile version