DOCUMENT Ce angajament semnează profesorii care asistă și participă la examenele naționale. Subiectele sunt secret de serviciu

2.891 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Un cadru didactic de la o școală din județul Suceava a distribuit subiectele în timpul probei de Limba română, de la Evaluarea Națională 2022, potrivit ministrului Educației, care a anunțat într-o conferință că acolo unde s-a întâmplat asta „colegii profesori vor suporta consecințele încălcării secretului de serviciu”.

Profesorii care participă la examenele naționale, inclusiv la Evaluarea naționale de la finalul clasei a VIII-a, încheie un contract de prestări servicii cu Ministerul Educației, contract în baza căruia ăși asumă respectarea mai multor obligații, potrivit documentului obținut de Edupedu.ro.

Concret, este vorba despre un „angajament de conficdențialitate”, anexa nr. 4 la Contract, prin care semnatarii declară pe propria răspundere că nu va divulga sub nicio formă informații legate de activitatea specifică pe care o va desfășura.

Asta însemană că nu va vinde subiectele, că nu le va publica și că itemii, testele, vatinatele de subiecte sunt clasificate drept „documente secret de serviciu” până când acestea devin publice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alina Sava, expert în Educație al Băncii Mondiale: Aș spune unui ministru al Finanțelor că, fără o investiție în educație, nu vom putea fi o societate competitivă. Este foarte greu să construiești rezultate bune în educație acolo unde nici părinții nu sunt literați, nici resurse nu sunt în școală

Alina Sava, expert în Educație al Băncii Mondiale, a vorbit despre rezultatele obținute de elevii români la testarea internațională PISA: ”Ca să ieșim bine pe medie, trebuie să-i ajutăm pe…
Vezi articolul

Apel către profesori, directori și inspectori al elevilor și părinților din București: Revenirea fizică la școală să nu creeze stres și anxietate în rândul elevilor / Nu este prevăzută acordarea notelor pentru integralitatea caietelor de curs, a temelor sau a prezenței în cadrul orelor

Revenirea fizică la școală să nu creeze stres și anxietate în rândul elevilor în urma ideii că aceștia urmează să fie evaluați mai drastic, în ideea de a contrabalansa anul…
Vezi articolul

Asociația Elevilor din Constanța vrea ca anul școlar să înceapă pe 4 septembrie, nu pe 11 septembrie, așa cum propune ministerul Educației: “Este mai bine să avem examenele naționale mai devreme decât mai târziu”, spune Ariana Dudună, președintele Asociației

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) cere ministerului Educației ca școala să înceapă pe 4 septembrie, în prima zi de luni din lună, așa cum este prevăzut în actualul ordin de…
Vezi articolul