DOCUMENT Cîmpeanu, după ce Bucureștiul a depășit rata de infectare de 6 la mie: Când se intră în carantină, se închid și școlile

Foto: © Sebastian Czapnik - Dreamstime.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a cerut ca închiderea școlilor să se realizeze după ce Comitetul pentru situații de urgență decide carantinarea Bucureștiului, unde incidența a depășit astăzi 6 la mia de locuitori. De precizat că elevii de clasele a XII-a susțin săptămâna asta simulările de Bacalaureat.

Cîmpeanu a transmis și o adresă trimisă ministerului Sănătății din partea sa în care cere analizarea „cu celeritate” a propunerii ministerului Educației de modificare a Ordinului nr. 3235/93/2021, astfel încât „școlile trec în sistem online numai în situația în care la nivelul localității este declarată starea de carantină.”

Rata de incidență COVID a ajuns, marți, la 6,22 la mie în București, a precizat prefectul Capitalei, Alin Stoica, pentru G4Media.ro. Prefectul a precizat că așteaptă până la finalul zilei propuneri de măsuri de la membrii Comitetului pentru situații de urgență.

Ordinul comun de ministru 3235/93/2021 prevede:

„(4) La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.

(5) Este permisă organizarea simulărilor examenelor naționale, evaluărilor naționale, orelor remediale și a examenelor pentru anii terminali, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars-COV-2, respectiv, distanțare corectă și igienizarea mâinilor și purtarea obligatorie a măștii.”

Foto: © Sebastian CzapnikDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
BREAKING Rata de incidență COVID a ajuns la 6,22 la mie în București / Prefectul așteaptă până la finalul zilei propuneri de măsuri de la membrii Comitetului pentru situații de urgență
OFICIAL Ordinul cu noile reguli de prezență fizică la școală în scenariul roșu, publicat în Monitorul Oficial. Pentru jumătate din elevii înmatriculați în clasele din anii terminali, care nu vin la școală fizic, nu sunt obligatorii cursurile online
Exit mobile version