DOCUMENT Elevii vor intra în școală pe 14 septembrie doar dacă părinții lor semnează o declarație pe propria răspundere, altfel nu sunt primiți la ore, prevede ghidul cu normele sanitare publicat de Ministerul Sănătății

Abandonul școlar - Șanse egale la educație

Abandonul școlar - Șanse egale la educație

Elevii vor fi primiți în școală doar dacă părinții lor semnează o declarație pe propria răspundere, potrivit Ghidului cu normele sanitare publicat de Ministerul Sănătății marți seara. 

Condiționarea accesului în școală pentru elevi apare în nota Declarației pe propria răspundere pentru părinți, publicată în Anexa 4 a draftului.

Documentul prevede: “Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecarui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intarea în unitate”.

Descarcă de aici Declarația pe propria răspundere pentru părinți
Declaratia pe proprie raspundere / Sursa foto: Ministerul Sanatatii
În acest formular părinții declară următoarele:

Faptul că în ultimele 14 zile:

În declarație este prevăzută și situația în care școala se va întrerupe și elevii vor reveni la cursuri.

“Menționez că, în perioada suspendării cursurilor școlare, elevul

Ordinul de ministru prevede că mai multe instrucțiuni penti părinți, precum și sfaturi adresate acestora.

Redăm prevederile din document:

“Comunicarea de instrucțiuni / informații pentru părinți:

Părinții vor fi încurajați să participe la educația pentru igienă și sănătate a copiilor, astfel încât revenirea în școală să fie în siguranță.

Părinții vor fi încurajați să monitorizeze starea de sănătate a copiilor și să acționeze responsabil.

Sfaturi utile pentru părinții:

Este nevoie ca părinții să conștientizeze cât este de importantă izolarea la domiciliu și netrimiterea în colectivitate a copiilor cu cel mai mic semn de boală infecto-contagioasă. Părinții / aparținătorii nu vor avea acces în curtea unității de învățământ și nu vor însoți copiii în clădirea acesteia, cu excepția cazurilor speciale, pentru care există aprobarea conducerii școlii.

Comunicarea cu părinții se va realiza telefonic sau prin mijloace electronice în vederea identificării din timp a semnelor de îmbolnăvire și a inițierii măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitate.

Părinții au obligația să anunțe unitatea de învățământ cu privire la absența elevului în următoarele situații:
  1. Elevul prezintă simptome specifice;
  2. Elevul a fost diagnosticat cu SARS-Cov2;
  3. Elevul este contact direct al unei persoane diagnosticate cu SARS-Cov2 și se află în carantină.”

Potrivit prevederilor referitoare la protocolul de triaj, incluse în proiectul de norme publicat de Ministerul Sănătății, elevii și cadrele didactice vor prezenta declarația pe proprie răspunderere în prima zi de școală. Aceleași norme prevăd și un “triaj zilnic” pe care urmează să-l facă părinții, acasă, “prin măsurarea temperaturii corporale și aprecierea stării de sanatate a copilului, în urma căreia părintele decide prezentarea preșcolarului/elevului la cursuri.” Mai precis, “nu se vor prezenta la cursuri în ziua respectivă:

Foto: pexels.com

Citește și:

 

Exit mobile version