DOCUMENT Prima mutare a lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației: Ioana Lazăr revine ca secretar general la trei săptămâni după ce fusese dată afară de Anisie

Ioana Lazăr / Foto: Facebook.com

Primul act semnat de ministrul Educației pe 24 decembrie 2020, imediat după preluarea mandatului, a fost Adresa nr 1/24.12.2020 către Secretariatul General al Guvernului prin care a solicitat detașarea pe postul de secretar general al ministerului a Ioanei Lazăr, potrivit deciziei premierului, apărută în Monitorul Oficial. Aceasta fusese dată afară de pe această poziție pe 8 decembrie prin solicitarea fostului ministru Monica Anisie.

În decizia 424 a premierului Cîțu, publicată luni seara în Monitorul Oficial, se precizează că la baza deciziei de detașare a Ioanei Lazăr stă “propunerea Ministerului Educației formulată prin Adresa nr 1 din 24 decembrie 2020”. Sorin Cîmpeanu a preluat mandatul joi dimineață, în Ajunul Crăciunului, iar prima adresa trimisă de la minister a fost aceasta – de solicitare a detașării Ioanei Lazăr.

Secretariatul General al guvernului a întregistrat abia azi, 28 decembrie, “propunerea” făcută prin Adresa nr 1.

Ioanal Lazăr revine așadar ca Secretar general la Ministerul Educației începând din 29 decembrie 2020.

Reamintim că pe 8 decembrie Ioana Lazăr, care era secretar general al Ministerului Educației din noiembrie 2019, a fost eliberată din funcție și trimisă înapoi la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, de unde fusese detașată. Decizia, care nu a fost luată “la cerere”.

Ioana Lazăr a mai fost detașată la Ministerul Educației în 2011, de către premierul de atunci, Emil Boc. Pe 1 iulie 2011 era detașată drept secretar general adjunct în ministerul condus de Daniel Funeriu.

Foto: facebook.com/Ioana Lazăr

Exit mobile version