DOCUMENT Prima mutare a lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației: Ioana Lazăr revine ca secretar general la trei săptămâni după ce fusese dată afară de Anisie

12.055 de vizualizări
Ioana Lazăr / Foto: Facebook.com
Primul act semnat de ministrul Educației pe 24 decembrie 2020, imediat după preluarea mandatului, a fost Adresa nr 1/24.12.2020 către Secretariatul General al Guvernului prin care a solicitat detașarea pe postul de secretar general al ministerului a Ioanei Lazăr, potrivit deciziei premierului, apărută în Monitorul Oficial. Aceasta fusese dată afară de pe această poziție pe 8 decembrie prin solicitarea fostului ministru Monica Anisie.

În decizia 424 a premierului Cîțu, publicată luni seara în Monitorul Oficial, se precizează că la baza deciziei de detașare a Ioanei Lazăr stă “propunerea Ministerului Educației formulată prin Adresa nr 1 din 24 decembrie 2020”. Sorin Cîmpeanu a preluat mandatul joi dimineață, în Ajunul Crăciunului, iar prima adresa trimisă de la minister a fost aceasta – de solicitare a detașării Ioanei Lazăr.

Secretariatul General al guvernului a întregistrat abia azi, 28 decembrie, “propunerea” făcută prin Adresa nr 1.

Ioanal Lazăr revine așadar ca Secretar general la Ministerul Educației începând din 29 decembrie 2020.

Reamintim că pe 8 decembrie Ioana Lazăr, care era secretar general al Ministerului Educației din noiembrie 2019, a fost eliberată din funcție și trimisă înapoi la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, de unde fusese detașată. Decizia, care nu a fost luată “la cerere”.

Ioana Lazăr a mai fost detașată la Ministerul Educației în 2011, de către premierul de atunci, Emil Boc. Pe 1 iulie 2011 era detașată drept secretar general adjunct în ministerul condus de Daniel Funeriu.

Foto: facebook.com/Ioana Lazăr


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației ar putea încălca Legea învățământului preuniversitar. Regulamentul pentru portofoliul educațional ar urma să fie gata până pe 31 august 2025, deși legea prevede că portofoliul este obligatoriu pentru copiii care intră în grupa mijlocie și în clasa pregătitoare, în anul școlar 2024-2025

Formatul portofoliului educațional și modalitatea de funcționare a acestuia ar urma să fie gata până la data de 31 august 2025, potrivit potrivit ordinului nr. 3.069 din 15 ianuarie 2024,…
Vezi articolul

Ministrul Educației: “Poate se găsește o posibilitate legală prin care testarea copiilor să fie obligatorie. Încrederea în părinți îmi doresc să fie cât mai mare, dar am îndoieli că toți părinții au utilizat aceste teste acasă corect”

O lege ar putea rezolva situația legată de numărul redus de cazuri confirmate prin testele salivă și pentru a înlătura suspiciunile potrivit cărora nu toți părinți își testează copiii acasă…
Vezi articolul