Andronescu, despre școlile fără săpun, aproape în epidemie de gripă: Copiii să plece cu șervețele umede la școală

4.190 de vizualizări
Soluția ministrului Educației pentru școlile care nu au săpun la toaletă, în contextul în care suntem aproape de o epidemie de gripă, este să îi învețe pe elevi să folosească șervețelul umed. “Măsura știți care este? Să plece [copiii – n.red.] cu un pachet de șervețele. De regulă, șervețelele acestea umede sunt antibacteriene și trebuie învățați copiii să le folosească”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi 24.

Întrebată în cadrul unei emisiuni, la Digi 24, ce spune despre școlile unde nu există săpun la toaletă, în contextul în care suntem în pragul unei epidemii de gripă, ministrul Educației a răspuns: “Măsura știți care este? Să plece [copiii – n.red.] cu un pachet de șervețele. De regulă, șervețelele acestea umede sunt antibacteriene și trebuie învățați copiii să le folosească“.

E bună și masca, dar în general copiii nu cred că au așa o mare bucurie să o păstreze. Dar șervețelul este un element extrem de la îndemână și pe care trebuie să învețe să îl folosească“, a continuat Andronescu.

Ministrul Educației a spus că “primul triaj îl face părintele acasă”: “Îl vede și nu îl lasă în colectivitate pentru că propriului lui copil îi este ceva mai rău”. “Ar trebui să fie și o școală a părinților, toate lucrurile se învață. De multă vreme m-am gândit la acest lucru și poate că într-o zi vom și reuși să facem o școală pentru părinți. Și poate și în lege să avem un capitol special dedicat părinților. Am văzut în legea japoneză și poate ne inspirăm“, a susținut Andronescu.

Citește și:

 


2 comments
  1. Ca sa vezi tanti Ecaterina… exista scoli de parinti pe diverse teme, dar create si sustinute de ONG-uri care traiesc din donatii si cersit. Tu te gandesti la servetele umede si alte tampenii pe care cei saraci sau de la sate nu le pot cumpara ca nu au de unde sau cu ce… nu pentru ca nu ar vrea sa fie moderni.

  2. A mai spus cineva ca daca taranii nu au paine sa manance cozonac. Asa ne vad potentatii vremii, ca pe niste tarani inculti. Deh, ei sunt convinsi ca nu ne fura destul si ne raman si noua suficienti bani pentru servetele antibacteriene.
    Ce nu stie dumneaei: virusul gripal nu este afectat de “antibacteriene” si, in plus, in tarile civilizate se recomanda evitarea folosirii substantelor bactericide, deoarece contribuie la propagarea bacteriilor rezistente la antibiotice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

La o școală din Municipiul Bacău, ziua unui elev a fost sărbătorită cu o cântăreață de muzică populară, cameramani și animatori / Inspectoratul Școlar Bacău: Mama elevului solicitase accesul  în școală, pentru a-i face o surpriză fiului / Directorul școlii a precizat că nu avea cunoștință de prezența altor persoane

Un scandal a izbucnit pe rețelele de socializare, după ce la Școala Miron Costin din Municipiul Bacău, la ziua unui elev de clasa a II-a au venit fotografi, animatori și…
Vezi articolul

Creșterea alocației studenților la 250 de lei pe lună, printre solicitările care au rezultat în urma întâlnirii Consiliului Rectorilor. Reprezentanții studenților au cerut încă de anul trecut o sumă similară, care să echivaleze măcar cu inflația din ultimul an

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit marți, la Antena 3, despre o rezoluție a Consiliului Rectorilor, care s-a întrunit săptămâna trecută, prin care se solicită ca alocația studenților să crească…
Vezi articolul

Remus Pricopie, SNSPA, o nouă acțiune împotriva lui Sorin Câmpeanu: anunță că merge în instanță pentru a arăta că mandatul acestuia de președinte al Consiliului Rectorilor a încetat de drept / Câmpeanu: Nu mă exprim pe probleme marginale

“Consiliul Național al Rectorilor (CNR) are nevoie de mai multă transparență și de respectarea cu strictețe a legii, astfel încât să redevină un exemplu de conduită democratică, ceea ce, din…
Vezi articolul

Ministrul Rafila spune că a discutat cu Ligia Deca despre introducerea în școli a materiei “Educație pentru sănătate” / “Am semnat un protocol în acest sens şi cu Biserica Ortodoxă” / “Un termen rezonabil este anul 2024”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat marţi importanţa introducerii în programa şcolară a disciplinei „Educaţiei pentru sănătate” și a precizat că a avut o discuție în acest sens cu ministrul…
Vezi articolul