DOCUMENT Școlile și grădinițele trebuie să facă zilnic, la începutul orelor de curs, triajul epidemiologic

SURSA: Ministerul Educatiei

”Necesitatea realizării zilnice a triajului epidemiologic la începutul orelor de curs”, asta prevede un document consultat de Edupedu.ro, trimis de ministerul Educației către toate inspectoratele. Acestea au responsabilitatea să trimită mai departe hârtia, către toate școlile și grădinițele. Instituțiile sunt obligate să raporteze în fiecare zi rezultatele triajului epidemiologic către Inspectoratul școlar.

Triajul epidemiologic se face, de regulă, la întoarcerea copiilor din vacanțe. De data acesta, triajul va avea loc la intrarea copiilor în ultima săptămână de școală, înaintea vacanței intersemestriale. Dacă, de regulă, acest triaj trebuia făcut în prima zi de școală, acum el are caracter continuu, fiind oligatoriu zi de zi.

Școlile trebuie să identifice mai ales cazurile în care copiii de școală sau de grădiniță prezintă ”simptomatologie de boală, în special respiratorie. Iar aici ministerul Educației trece în revistă simptomele care ar trebui semnalate: febră, tuse, strănut, stare fizică alterată. Fiecare caz identificat va fi raportat zilnic la Inspectorat.

De la inspectorat, tot în fiecare zi, va fi trimisă lista cazurilor din fiecare școală, pe tot județul, către Direcțiile județene de Sănătate Publică. Potrivit documentului citat, DSP-urile ar trebui să acorde inspectoratelor tot sprijinul necesar instituirii măsurilor de prevenire măsurilor și limitare a îmbolnăvirilor.

SURSA: Ministerul Educatiei

 

Exit mobile version