UPDATE Doi profesori din Buzău, de economie, respectiv psihopedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz, suspectați de trafic de droguri – surse/ Percheziții DIICOT și audieri în mai multe județe, legate de vânzarea de droguri către elevi

Agenția Națională Antidrog

Foto: Pixabay.com

Doi profesori din orașul Buzău, unul de economie, respectiv un cadru didactic psihopedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz, sunt suspectați de procurorii DIICOT că făceau trafic de droguri, au declarat, pentru G4Media, surse judiciare.

Locuințele celor doi profesori din orașul Buzău au fost percheziționate într-o acțiune desfășurată astăzi de DIICOT în mai multe județe. Cei doi profesori, aflați într-o relație, sunt profesori de economie, respectiv psihopedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz, conform G4media.ro.

Procurorii arată într-un comunicat că mai mulți suspecți din județul Buzău au cumpărat de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman, diferite cantități de droguri de risc, mare risc și substanțe psihoactive, pentru vânzarea către consumatori din municipiul Buzău.

Drogurile erau comandate prin intermediul unor aplicații online criptate, iar plata se realiza prin transferuri în echivalentul unei criptomonede. Distribuția și vânzarea ulterioară a drogurilor avea loc fără ca persoanele să se întâlnească, cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie și coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacției.

Percheziții și audieri în mai multe județe din țara legate de vânzarea de droguri elevilor: Dâmbovița, Maramureș

Informații de context:

Audierile și perchezițiile de astăzi fac parte dintr-o operațiune ampla, desfășurată în mai multe județe, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografie infantilă și criminalitate informatică, conform DIICOT.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare peste 260 de mandate de percheziție domiciliară și 250 de mandate de aducere.

Din totalul acțiunilor operative, un număr de 37  sunt pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare 212 mandate de percheziție domiciliară și aproximativ 200 de mandate de aducere.

Exit mobile version