Doi profesori să predea împreună la clasă în primii ani de școală primară, pentru unele segmente orare – posibilitate introdusă din următorul an școlar în regiuni din Belgia

Foto: © Racorn | Dreamstime.com

O serie de soluții de sprijin personalizat pentru elevi va fi introdus din anul școlar 2022-2023 în școlile primare din regiunea vorbitoare de limbă franceză din Belgia. O prevedere-cheie este ca, la clasă, în primii doi ani de școală primară, să poată preda simultan doi profesori, pentru anumite segmente orare, potrivit informațiilor furnizate de Belgia rețelei europene Eurydice.

Acest lucru s-ar putea întâmpla în patru segmente orare pentru fiecare săptămână. Soluția este introdusă alături de alte măsuri într-un pachet pilotat în perioada 2019-2021 și folosit în sistemul preșcolar din regiunile menționate începând din 2020.

Potrivit prezentării Eurydice, pe baza pilotării din ultimii ani, desfășurată în 150 de școli, intervenția a doi profesori la nivelul unei clase este un moment oportun pentru reglaje de învățare și pentru a practica abordări diferite de predare. Noul sistem ar permite profesorilor să administreze mai bine chestiuni legate de eterogenitatea claselor, să urmărească nevoile și ritmul fiecărui elev și să facă aceste lucruri fără sprijin din afara școlii.

Soluția va fi, pentru început, recomandată, mai degrabă decât impusă. Ea va fi însoțită de alte opțiuni, inclusiv crearea unor grupuri temporare de sprijin pentru elevii cu anumite nevoi.

Foto: © Racorn | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version