Ziarul de Belgia: În Belgia, grupa mare de la grădinița devine obligatorie de la 5 ani

384 de vizualizări
Atelier de Filosofie pentru copii - Evaluarea psihosomatică
Atelier de Filosofie pentru copii – Evaluarea psihosomatică
Grădinița devine obligatorie de la 5 ani în Belgia, începând de la 1 septembrie, o măsură menită să evite eșecul școlar al copiilor în clasa I din ciclul primar, scrie Ziarul de Belgia. O măsură similară va intra în vigoare de la 14 septembrie și în România.

Până acum școala era obligatorie de la 6 ani, adică în momentul în care copiii începeau clasa I. Noua decizie face ca ultimul an de grădiniță să devină obligatoriu – 3ème maternelle/3de kleuterklas.

Astfel, de la 1 septembrie, copiii născuți în 2015 trebuie să fie înscriși obligatoriu în grupa mare.

Obiectivul autorităților prin impunerea acestei vârste fragede este de a putea identifica din timp eventualele dificultăți ale unui copil în procesul de învățare, pentru a-i oferi o soluție adaptată nevoilor sale.

Stăpânirea limbii de învățare este un alt motiv. Belgia are trei limbi oficiale: franceza, neerlandeza și germana, dintre care primele două sunt cele mai utilizate, comunitatea germanofonă având doar aproximativ 30.000 de membri în estul țării la granița cu Germania.

În plus, Belgia este o țară multiculturală cu comunități numeroase și populație adultă care nu stăpânește bine niciuna dintre cele două limbi dominante, ceea ce impune ca integrarea copiilor în școală să se facă de la vârste foarte fragede.

În sistemul școlar belgian este foarte răspândit fenomenul repetării clasei, iar acest lucru se întâmplă cel mai mult în clasa 1 a ciclului primar.

Copiii pot începe grădinița la 2,5-3 ani, dar nu sunt obligați să meargă zilnic, iar absențele nemotivate sunt tolerate de educatori.

Citește articolul integral pe Ziarul de Belgia

Foto: pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ordonanța de urgență privind majorarea cu 20% a alocațiilor a fost respinsă în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților / Mâine intră la plen pentru votul final / Dacă ordonanța va fi respinsă definitiv, rămâne în vigoare legea privind dublarea alocațiilor

Comisia de muncă a Camerei Deputaților a respins marți Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care alocațiile copiilor au fost majorate cu 20% începând cu 1 august, potrivit G4Media.ro Actul…
Vezi articolul