Dosar penal pentru elevul de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen în Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” din București / 16 elevi transportați la spital au rămas internați

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Elevul de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen în Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida”, marți, are dosar penal, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, transmis Agerpres. 16 elevi au fost transportați la spitalul Grigore Alexandrescu și au rămas internați, după ce un elev a folosit un spray paralizant atât la intrarea, cât şi în incinta clădirii.

Polițiștii au întocmit dosar penal din oficiu în cazul elevului de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen la Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” din Capitală pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovire sau alte violenţe, scrie Agerpres.

“Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Siguranţă Şcolară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, potrivit Biroului de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB). Elevul a fost audiat, potrivit G4media.ro.

Echipajele de intervenţie au evaluat 29 de elevi ai Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” şi i-au transportat la spital pe 25 dintre aceştia, după ce adolescentul de 15 ani a utilizat un spray paralizant atât la intrarea, cât şi în incinta clădirii. Mai mulţi elevi au acuzat stare de rău. Potrivit unor surse judiciare, incidentul s-a produs în urma unui conflict al elevului cu un coleg.

Poliţiştii de la Secţia 9 Poliţie au fost sesizaţi de către directorul instituţiei de învăţământ, prin apel 112, în jurul orei 10:00, cu privire la faptul că un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen atât în exterior, cât şi la intrarea în instituţie. 

16 adolescenți cu vârste între 15-18 ani, elevi de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, care au fost transportaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, au rămas internaţi în Secţia de Toxicologie, transmite Agerpres. Potrivit medicilor, elevii erau conştienţi, echilibraţi hemodinamic şi respirator, cu simptomatologie uşoară şi moderată post expunere la o substanţă iritantă. Ei sunt supravegheaţi şi primesc tratament de specialitate, mai scrie Agerpres.

Exit mobile version