Două concursuri – de vorbit în public și despre istoria europeană, pentru elevi de gimnaziu și de liceu – lansate de Reprezentanța Comisiei Europene în România. Înscrieri până pe 17 noiembrie

Foto: colaj - afiș oficial / Comisia Europeană

Un concurs de cultură generală despre Europa, pentru elevi de gimnaziu – Euro Quiz – și un concurs despre public speaking și leadership pentru cei mai mari, de liceu – Lider European – au fost lansate recent de Reprezentanța Comisiei Europene în România. Lider European primește înscrieri până miercurea viitoare, 17 noiembrie, iar Euro Quiz se lansează anul viitor în primăvară. Vezi detalii despre înscriere, principii și regulamentele de joc, în articol.

Lider European își propune anul acesta să îți dezvolte abilitățile personale de leadership și de vorbire în public, în vreme ce Euro Quiz are drept scop încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Uniunea Europeană și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor. Competițiile se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației”, scriu organizatorii pe site-ul oficial.

Despre Lider European

“Lider European este un concurs național susținut de Ministerul Educației, derulat în scopul informării la scară largă asupra valorilor europene, drepturilor, libertăților și obligațiilor la nivel European. Lider European este destinat elevilor din ciclul liceal.

Ce este Lider European?

Foto: Comisia Europeană

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să participi la Lider European?

Ce trebuie să faci ca să te înscrii la Lider European?

Data limită de înscriere pentru „Lider European” ediția 2021 este 17 noiembrie. Proiectele se trimit până pe 30 noiembrie, iar pe 10 decembrie 2021 vor fi anunțați cei opt finaliști (trei locuri pe podium și cinci mențiuni).

Formular de înscriere – aici. Regulament complet – aici.

Echipele câștigătoare vor avea șansa să își susțină proiectul chiar la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, pe data de 16 decembrie 2021″, se arată în anunț.

Despre Euro Quiz

Ce este Euro Quiz? “Un concurs cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene.

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să participi la Euro Quiz?

Euro Quiz este destinat elevilor din ciclul gimnazial și este organizat pe două secțiuni (în funcție de ani de studiu și nivel de cunoștințe): 

Foto: Comisia Europeană

Ce trebuie să faci ca să te înscrii la Euro Quiz?

De ce să participi la Euro Quiz?

Euro Quiz este un concurs național recunoscut de Ministerul Educației și singurul concurs destinat participării în echipă.

Îți exersezi capacitatea de lucru în echipă și ușurința de a te folosi de informațiile pe care le stăpânești într-un timp limitat, primești recunoaștere printr-o diplomă de participare și ai ocazia de a fi recompensat cu un premiu pentru abilitățile echipei din care faci parte”, informează coordonatorii proiectelor.

Regulament complet Euro Quiz – aici.

Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, a declarat despre concursuri: „Vă mulțumesc pentru entuziasmul vostru și al profesorilor voștri care sunt alături de noi în aceste proiecte educaționale. Abia aștept sa va întâlnesc atât în online cât și fizic și să vorbim despre Europa și despre viitorul vostru. Pentru că Europa este despre voi, este a voastră și va arăta așa cum vă doriți. Mă bucur să văd că vă implicați deja în construirea ei!”.

Anul trecut, 650 de liceeni au participat la concursul „Lider European” și peste 400 de elevi, la „EuroQuiz”, mai anunță organizatorii.

Exit mobile version