Două grădinițe de stat din București au fost închise și amendate cu 10.000 lei. Primăria Sector 4 le mutase la parterul unui bloc, la marginea orașului

Foto: G4Media.ro

Grădinița școlii gimnaziale Avram Iancu și Grădinița 101 dalmațieni din sectorul 4 al Capitalei au primit, fiecare, amendă de 10.000 lei și notificare de părăsire a spațiului în care funcționează, a anunțat în această dimineață Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Purtătoarea de cuvânt a instituției, Roxana Cercel, a declarat pentru Edupedu.ro că decizia a fost luată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și de Direcția de Sănătate Publică, “considerând că funcționalitatea sălilor de clasă nu este conformă cu reglementările din domeniu”.

Ambele grădinițe funcționau la parterul aceluiași bloc, sediile lor fiind în reabilitare, precizează reprezentanții ISMB.

Acum, autoritățile au constatat că “nu sunt îndeplinite condițiile de funcționare, din cauza amplasării obiectului la parterul unui imobil de locuințe, ceea ce contravine prevederilor art. 6 și art. 14 din Ordinul MS nr. 119/2014, modificat și completat pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației“, anunță Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), care precizează că atât Grădinița 101 dalmațieni, cât și cea afiliată Școlii Gimnaziale Avram Iancu au sediul la parterul aceluiași imobil.

Inspectoratul anunță că va solicita Primăriei Sectorului 4, în regim de urgență, găsirea unei soluții pentru mutarea copiilor din cele două grădinițe.

Sesizările au pornit de la părinți, care s-au adresat Direcției de sănătate publică și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Noi am fost înștiințați ulterior de unitățile școlare că au avut loc aceste vizite de la DSP și ANPC. Spațiile școlare nu sunt în administrarea ISMB, noi nu verificăm spațiile școlare, acestea sunt la administrațiile locale de sector“, a precizat Roxana Cercel, pentru Edupedu.ro.

În cele două grădinițe, “activitatea este suspendată în momentul acesta, copiii sunt acasă până se găsesc soluții; de la primărie așteptăm să găsească soluții pentru un nou spațiu“, a anunțat Cercel.

Aceasta a precizat pentru Edupedu.ro că decizia autorităților de a închide 2 grădinițe de stat pentru condiții improprii “este o premieră, în ultimii ani”.

Citește și:

 

 

 

Exit mobile version