Drama copiilor maghiari fără profesori de limba română: În Harghita, peste 50% dintre elevii de la clase cu predare în limba maghiară au luat sub 5 la proba de Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2023

Foto: © Samorn Tarapan | Dreamstime.com

În județul Harghita, doar 49,6% dintre elevii care învață la o clasă cu predare în limba maghiară, au obținut o notă mai mare de 5  la proba de Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2023, arată publicația Maszol, citată de G4Media.

​​Niciun elev din județul Harghita nu a obținut media generală de 10.00, iar 91 de elevi au obținut media între 9-9,99. Cele mai bune rezultate au fost la proba de limbă maghiară, unde 88,27% dintre candidați au obținut o notă mai mare de 5.

Doar în 3 unități de învățământ din județul Harghita toți elevii au obținut o notă mai mare de 5 la proba de Limba și literatura română. Există un singur elev al Școlii generale Nagy Imre din Miercurea Ciuc care a obținut nota 10.00.

Foto: © Samorn Tarapan | Dreamstime.com | Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește articolul integral pe G4Media
Exit mobile version