Economedia.ro: Istoria unui eșec al economiei cu bani de la stat. Primul parc de soft din România a rămas cu un singur angajat – contabila

Parcul de soft din Galati / Foto: Economedia.ro

În anul 2002, Ministerul Educației și Cercetării a acordat primul titlu de Parc științific și tehnologic din România pentru Parcul de Soft din Galați, structură care a pus bazele dezvoltării regionale a unui nou tip de activitate – producția software. Era o premieră onorantă pentru Galați. După aproape 20 de ani, Parcul de soft din Galați este (tot) primul astfel de parc din România care nu mai are obiectul muncii – nu mai are sediu, nu mai are firme, nu mai are nici măcar director salarizat, rămânând cu un singur angajat: contabilul.

În condițiile în care Parcul nu mai are un spațiu în care să-și desfășoare activitatea, Cons Management Parc de Soft propune realizarea unor venituri de 30.000 de lei pentru ultimele două trimestre din anul 2021 și estimează cheltuieli de exploatare de 25.000 de lei. Din acestea, 10.000 de lei sunt cheltuieli cu bunuri și servicii (consiliere juridică, consumabile, cheltuieli poștale), iar 15.000 de lei sunt cheltuieli cu personalul care constă într-un singur angajat, contrabilul, cu un contract de 4 ore/zi, cu salariul minim.

Citește analiza integrală pe Economedia.ro

Exit mobile version