Editura unică a statului și-a lăsat standul gol la Târgul de carte Gaudeamus. “Oamenii mei sunt toți foarte obosiți” – Libertatea

Editura unică a statului, care a realizat în premieră anul acesta manualele școlare, și-a lăsat standul gol la Târgul de carte Gaudeamus, în prima zi, transmite Libertatea. Astăzi, în cea de-a doua zi de târg, standul EDP a dispărut cu totul și în locul său este o altă editură, au declarat pentru Edupedu.ro participanți la eveniment.

Paradoxal, evenimentul de la care lipsește Editura Didactică și Pedagogică se numește “Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură”. Iar acesta este primul an în care cartea de învățătură numită Manual școlar a fost realizată numai de Editura Didactică și Pedagogică (EDP) din subordinea Ministerului Educației, nu de edituri private care să participe la licitație, ca până acum.

Maria Nistor, directorul EDP, a declarat pentru Libertatea că, după ce în octombrie a spus că va participa la târg, ulterior “le-am comunicat organizatorilor că suntem foarte prinși să finalizăm ce mai avem pe partea de manuale, de facturat”.

Amintim că manualele de clasele I, a II-a și a VI-a au fost realizate pentru prima dată de editura unică a statului anul acesta, în cadrul unui contract atribuit direct de Ministerul Educației, după o decizie de neconstituționalitate dată de judecătorii CCR. Nici până la această oră manualele digitale nu sunt gata și numeroase manuale au greșeli grosolane, deși sunt realizate de editura statului.

Sursa foto: Libertatea.ro

Exit mobile version