Educația Juridică să facă parte din planul cadru de învățământ, propune asociația VeDem Just

Foto: © Oleg Dudko - Dreamstime.com

Asociația VeDem Just, care se descrie drept un “think tank pentru justiție, pornind de la învățământul juridic”, a transmis Comisiei de validare a proiectelor planurilor-cadru pentru învățământul liceal și profesional din Ministerul Educației propunerea de a integra Educația Juridică în planul cadru de învățământ, anunță organizația într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, “educaţia juridică este o materie care integrează toate propunerile şi obiectivele asumate în România prin diverse documente pentru combaterea infracţionalităţii încă din faza şcolară în diverse sectoare: familie, şcoală, online etc.

Comunicatul amintește că în anul şcolar 2020-2021, educaţia juridică a fost aleasă ca opţional în curriculum la decizia şcolii în 93 de unităţi de învăţământ din 27 de judeţe şi mun. Bucureşti, unde se predă pentru 4162 de elevi din 157 de clase, de către 111 profesori care au la bază specialităţi socio-umane.

Proiectele planurilor-cadru sunt în prezent în dezbatere publică.

Photo 62042187 © Oleg DudkoDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version