Educația Juridică să facă parte din planul cadru de învățământ, propune asociația VeDem Just

1.727 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Asociația VeDem Just, care se descrie drept un “think tank pentru justiție, pornind de la învățământul juridic”, a transmis Comisiei de validare a proiectelor planurilor-cadru pentru învățământul liceal și profesional din Ministerul Educației propunerea de a integra Educația Juridică în planul cadru de învățământ, anunță organizația într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, “educaţia juridică este o materie care integrează toate propunerile şi obiectivele asumate în România prin diverse documente pentru combaterea infracţionalităţii încă din faza şcolară în diverse sectoare: familie, şcoală, online etc.

  • Această propunere are la bază angajamentul luat de statul român, ca membru al Naţiunilor Unite, la cel de-al 13-lea congres pentru prevenirea infracţionalităţii şi justiţie penală, exprimat prin Declaraţia de la Doha din anul 2015 pentru promovarea statului de drept la național şi internațional. De asemenea, corespunde cu acţiunile asumate în cadrul proiectului „România educată”.”

Comunicatul amintește că în anul şcolar 2020-2021, educaţia juridică a fost aleasă ca opţional în curriculum la decizia şcolii în 93 de unităţi de învăţământ din 27 de judeţe şi mun. Bucureşti, unde se predă pentru 4162 de elevi din 157 de clase, de către 111 profesori care au la bază specialităţi socio-umane.

Proiectele planurilor-cadru sunt în prezent în dezbatere publică.

Photo 62042187 © Oleg DudkoDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. Da, sa fie! Si sa se mai introduca si alte discipline: educatie sanitara, educatie rutiera, educatie sociala, educatie sexuala.

    1. Mai fa-le si tu acasa, explica-i cum e treaba cu zebra, cu semaforul, cu spalatul pe la.., cu umblatul fetelor si baietilor pe la…Scoala mai trebuie sa si predea vreo 15 materii in gimnaziu. Cam multe educatii vrei cand ziua are doar 24 de ore.

  2. Si ce sa-i invatam pe copii? Cum se da spaga, cum sa te lasi calcat in picioare de SRI, cum sa prelungesti un proces 10 ani si sa se prescrie faptele? Cum sa faci anchete fara sa iesi din birou, bazate numai pe denunturi facute de pușcăriași? Cum sa-ti alegi victimile din adversarii politici ai puterii? Si mai sunt multe altele. Cum sa tii cu dintii de salariile si pensiile uriase, cum sa aduci in sistem copii, nepoti, amante s.a.. Siktir!

  3. Da. Si eu propun sa fie in planul cadru educatia floricelelor pe campii. Geme tara asta de prostie cand sunt atatea alte probleme fara rezolvare momentan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raport internațional: Diaspora românească, a cincea cea mai numeroasă din lume / Aproape jumătate dintre românii cu studii universitare care lucrează în străinătate au locuri de muncă destinate muncitorilor necalificați

Diaspora românească este a cincea cea mai numeroasă diasporă din lume, raportat la numărul total al populației, se arată într-un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), comandat…
Vezi articolul

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a și cei din învățământul special să fie exceptați de la vacanța care va fi decisă la Cotroceni, cere Consiliul Național al Elevilor: Calendarul examenelor să nu fie în niciun fel afectat / Statul a fost incapabil

Calendarul examenelor să nu fie în niciun fel afectat, cere autorităților Consiliul Național al Elevilor, care le solicită guvernaților să nu îi trimită în vacanță pe elevii din clasele terminale,…
Vezi articolul