Educator–Puericultor, specializare nouă la Colegiul pedagogic din Sibiu. Absolvenții vor putea lucra ca babysitter sau educator în creșe

La Colegiul Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna” din Sibiu va fi introdusă o nouă specializare, începând cu anul școlar 2019-2020, anunţă conducerea instituției, citată de Turnul Sfatului.

Astfel, pe lângă specializarea Educator – Învăţător, noua specializare la profilul pedagogic se va numi Educator – Puericultor. Aceasta va fi studiată o dată la 4 ani, fiind constituită o clasă cu 28 de locuri.

Rodica Țălnariu, directoarea Colegiului, a explicat că educatorii – puericultori vor putea lucra în creșe sau ca babysitter-i: „Acești educatori-puericultori sunt viitoare cadre specializate care pot lucra în educația ante-preșcolară și anume în educația copilului de la 0 la 2 ani, deci în creșe, pe înțelesul tuturor. Vor avea sarcina nu numai de a supraveghea copilul, de a-l schimba și hrăni, ci de a-l educa, de a-i oferi o formă incipientă de educație. Sunt necesari acești oameni calificați, pentru că numărul de creșe este în creștere și pentru că un copil socializat adus într-o colectivitate trebuie să primească și o formă de educație. Plus, și legislația va impune încadrarea la acest nivel cu persoane calificate”.

Citește tot articolul pe TurnulSfatului.ro

Exit mobile version