Educator–Puericultor, specializare nouă la Colegiul pedagogic din Sibiu. Absolvenții vor putea lucra ca babysitter sau educator în creșe

31.573 de vizualizări

La Colegiul Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna” din Sibiu va fi introdusă o nouă specializare, începând cu anul școlar 2019-2020, anunţă conducerea instituției, citată de Turnul Sfatului.

Astfel, pe lângă specializarea Educator – Învăţător, noua specializare la profilul pedagogic se va numi Educator – Puericultor. Aceasta va fi studiată o dată la 4 ani, fiind constituită o clasă cu 28 de locuri.

Rodica Țălnariu, directoarea Colegiului, a explicat că educatorii – puericultori vor putea lucra în creșe sau ca babysitter-i: „Acești educatori-puericultori sunt viitoare cadre specializate care pot lucra în educația ante-preșcolară și anume în educația copilului de la 0 la 2 ani, deci în creșe, pe înțelesul tuturor. Vor avea sarcina nu numai de a supraveghea copilul, de a-l schimba și hrăni, ci de a-l educa, de a-i oferi o formă incipientă de educație. Sunt necesari acești oameni calificați, pentru că numărul de creșe este în creștere și pentru că un copil socializat adus într-o colectivitate trebuie să primească și o formă de educație. Plus, și legislația va impune încadrarea la acest nivel cu persoane calificate”.

Citește tot articolul pe TurnulSfatului.ro


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cum sunt departajați profesorii care vor să devină directori și sunt mai mulți candidați pe un loc, cu medii finale egale. Procedura oficială prevede chiar votul secret al cadrelor didactice

Ministerul Educației a trimis inspectoratelor școlare procedura operațională privind declararea candidatului „reușit” dintre cei care au optat pentru ocuparea aceleași funcții de conducere din aceeași unitate de învățământ și au…
Vezi articolul

“Școala ar trebui să înceapă fizic din nou, este esențial pentru învățare. Cred că online-ul va rămâne o opțiune pentru situațiile în care elevul nu poate ajunge la școală”, spune Anca Barbu, profesoară cu 20 de ani de experiență

După 20 de ani de predat Limba Română în stilul tradițional, la clasă, Anca Barbu, profesoară la o școală gimnazială din Galați, a început în martie 2020 să predea online,…
Vezi articolul

Profesorii își vor primi astăzi salariile după ce au existat probleme tehnice la nivelul trezoreriilor, potrivit liderului sindical Marius Nistor / „Nu se poartă încă nicio discuție” despre indexarea cu inflația a salariilor cadrelor didactice, mai spune acesta

Cadrele didactice urmează să primească astăzi salariile, după cum a declarat pentru Edupedu.ro Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”. Aceasta a spus că a fost o problemă…
Vezi articolul

Proiectele de legi “România educată”, “o insultă la adresa tuturor celor care se (mai) simt atașați de școala românească” – Scrisoarea deschisă a profesorului universitar Eugen Munteanu către președintele Iohannis

“Fiți generos, domnule președinte, și dați un semnal clar că totul trebuie luat de la capăt” în ceea ce privește proiectele de legi “România Educată”, este îndemnat Klaus Iohannis într-o…
Vezi articolul

DOCUMENTE Lista organizațiilor județene care au cerut demiterea lui Silviu Morcan de la conducerea Consiliului Național al Elevilor. Morcan, către semnatari: „Demisia aceasta nu este din motive personale, așa cum se întâmplă de obicei, ci este din motive principiale”

Mai multe documente și comunicări interne ale Consiliului Național al Elevilor, trimise către Edupedu.ro, arată că 15 organizații județene și de sector ale CNE au cerut oficial, într-o adresă prezentată…
Vezi articolul