VIDEO Elevă în clasa a XII-a la un colegiu național: Nu se respectă orarul deloc și nu facem toate orele. Noi lucrăm pe WhatsApp, ne trimitem poze cu rezolvările și exercițiile

FOTO: captura cluj24.ro

„Nu se respectă orarul deloc și nu facem toate orele”, „ne axăm în primul rând pe materiile de Bacalaureat”, spune o elevă din clasa a XII-a despre cum se desfășoară învățarea online în această perioadă la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare. Eleva a declarat într-un interviu pentru cluj24.ro că profesorii le trimit „pe WhatsApp poze cu rezolvările și exercițiile”.

Școala pe internet nu este la fel de eficientă, spune Mădălina Sălăjan, elevă la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din Baia Mare. Aceasta explică modul în care profesorii lucrează în această perioadă pe WhatsApp cu elevii, punctând faptul că nu se respectă orarul deloc.

Redăm declarațiile elevei:

”Noi lucrăm pe WhatsApp, ne trimitem poze cu rezolvările și cu exercițiile, dacă cineva greșește domnul profesor sesizează acest lucru, cere rezolvarea de la altcineva, o altă metodă, dar noi putem să îi cerem ajutor și pentru alte exerciții, de exemplu exerciții mult mai grele, de exemplu exerciții pe care ni le dă el, iar el ne răspunde cu tot dragul.

Nu se respectă orarul deloc și nu facem toate orele. Ne axăm în primul rând pe materiile de Bacalaureat. În fiecare zi domnul profesor de Matematică, domnul profesor de Română și, în cazul meu eu dau informatică, a treia materie, ne trimit un set de exerciții pe care trebuie să le facem și a doua zi ni le verifică, numind un elev „random” (n.r la întâmplare, aleatoriu) din catalog.

În privința examenului de Bacalaureat sper ca totul să se desfășoare foarte bine organizat, ținând cont că noi în săli ar trebui să fim pe la 8:30, iar majoritatea elevilor ajung cu puțin timp înainte, trebuie păstrată distanțarea socială. Totuși, faptul că trebui să purtăm măști în timpul examenului nu este cel mai bun lucru pentru că nu poți respira la fel, nu te poți concentra și asta e ciudat”.

FOTO: captura cluj24.ro

Exit mobile version