VIDEO Elevă în clasa a XII-a la un colegiu național: Nu se respectă orarul deloc și nu facem toate orele. Noi lucrăm pe WhatsApp, ne trimitem poze cu rezolvările și exercițiile

38.222 de vizualizări
FOTO: captura cluj24.ro
„Nu se respectă orarul deloc și nu facem toate orele”, „ne axăm în primul rând pe materiile de Bacalaureat”, spune o elevă din clasa a XII-a despre cum se desfășoară învățarea online în această perioadă la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare. Eleva a declarat într-un interviu pentru cluj24.ro că profesorii le trimit „pe WhatsApp poze cu rezolvările și exercițiile”.

Școala pe internet nu este la fel de eficientă, spune Mădălina Sălăjan, elevă la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din Baia Mare. Aceasta explică modul în care profesorii lucrează în această perioadă pe WhatsApp cu elevii, punctând faptul că nu se respectă orarul deloc.

Redăm declarațiile elevei:

”Noi lucrăm pe WhatsApp, ne trimitem poze cu rezolvările și cu exercițiile, dacă cineva greșește domnul profesor sesizează acest lucru, cere rezolvarea de la altcineva, o altă metodă, dar noi putem să îi cerem ajutor și pentru alte exerciții, de exemplu exerciții mult mai grele, de exemplu exerciții pe care ni le dă el, iar el ne răspunde cu tot dragul.

Nu se respectă orarul deloc și nu facem toate orele. Ne axăm în primul rând pe materiile de Bacalaureat. În fiecare zi domnul profesor de Matematică, domnul profesor de Română și, în cazul meu eu dau informatică, a treia materie, ne trimit un set de exerciții pe care trebuie să le facem și a doua zi ni le verifică, numind un elev „random” (n.r la întâmplare, aleatoriu) din catalog.

În privința examenului de Bacalaureat sper ca totul să se desfășoare foarte bine organizat, ținând cont că noi în săli ar trebui să fim pe la 8:30, iar majoritatea elevilor ajung cu puțin timp înainte, trebuie păstrată distanțarea socială. Totuși, faptul că trebui să purtăm măști în timpul examenului nu este cel mai bun lucru pentru că nu poți respira la fel, nu te poți concentra și asta e ciudat”.

FOTO: captura cluj24.ro


9 comments
  1. Nu este tocmai corect ceea ce spuneți!
    Sunt student la matematică în anul 3 și doresc să devin cadru didactic. De când s-au închis școliile am ajutat cadrele didactice de la școala din orașul meu să treacă în online și să se continue, în special pentru cei din clasele terminale. Am elevi pe care îi ajut la matematică pentru evaluarea națională sau bacalaureat. Fac în fiecare zi conferințe cu ei și rezolvăm subiecte. Se lucrează ! Având în vedere că nu avem o platformă oficială ( google classroom este non-guvernamentală și de câteva zile suprasolicitată) am încercat ,pe cât posibil, să realizăm lecțiile online. Doamna mea dirigintă este de matematică, are o vârsta de peste 55 de ani și a învățat să folosească zoom sau google classroom pentru a continua lecțiile și a pregăti pentru examen. Nu ESTE NORMAL SĂ NE BĂGAȚI PE TOȚI ÎN ACEEAȘI OALĂ!
    Este vina cadrelor didactice că nu este suficientă alocare de fonduri în învățământ? Este vina noastră că de multe ori elevi cu medii de 3-4 la Evaluarea națională merg la liceu din cauza părinților care nu îi dau la profesională să învețe meserie în speranța că îl face doctor dar el habar nu are cât e -4+5? Cunosc atâtea cazuri de elevi care ar fi putut merge la profesională, la sistemul dual unde au atâtea beneficii….. Eu am făcut 12 ani de școală + 3 de licență + urmează 2 master ca să pot preda la liceu, + titularizare, grade, definitivat etc, ca să ajung cadru didactic și să câstig undeva la 2500 RON ca debutant în timp ce ei pot câștiga din meserii precum ospătari, mecanici etc peste 3000 RON.
    Problema este la această pasare a responsabilității….. vina este a cadrelor didactice că sunt indulgente și nu au sprijinul sistemului și a părinților că nu comunică și nu înțeleg anumite aspecte.

  2. Ba deloc, Google classroom este o prostie. Acolo trimit toti teme fara sa le explice. Scoala online inseamna interactiune elev-profesor si elev-elev. Elevii si profesorii trebuie sa se auda si sa se vada, sa interactioneaze. Dar la cati destepti isi dau astazi cu parerea despre scoala nu mai mira nimic. Si apropos, profii care fac online scoala e pe resursele lor. Ca sa va intre bine in cap. MEC nu a dat nimic. Absolut nimic. Parca si medicii au fost trimis la fel pe la inceputul lui martie: fara protectie.

  3. Ce aberatie mai e si asta? Cum sa se respecte orarul in situatia in care fiecare lucreaza de acasa? Ar insemna sa se sincronizeze 30-40 de familii care sa poata oferi jumatate de zi libera unui membru din fiecare familie (care e prof) sa tine lectii online. Important este sa se lucreze cu elevii un nr egal de ore cat are materia respectiva alocata saptamanal, nu conteaza in ce parte a zilei, pana la urma.

  4. Ce titlu tampit. Cine citeste doar titlul , ramane cu ideea ca profesorii nu fac ore online deloc . Nu mai denigrati profesorii !!!

  5. Anual, din banii care ar trebui dați Învățământului se da altor ministere, unde se fac ca lucrează mulți incompetenți. Școlile nu sunt dotate, ministerul nu da nici măcar licențe penttu softurile necesare, salariile profesorilor sunt în continuare mici, Regulamentele școlare sunt în defavoarea lor….Elevul și Părinții judeca tot sistemul…..verificati- le notele….

  6. E bine ca face si acolo… Si eu sunt tot in clasa a XII-a, insa nu se ocupa nimeni de noi. Doar la geografie primim din cand in cand teste si trebuie sa mentionez faptul ca la final nu primim rezolvarea exercitiilor pe care nu am stiut sa le abordam. Cum ar trebui sa sustinem examenul in aceste conditii?

  7. Nu acuzati copiii,voi profesorii aveti vina ca sunteti superficiali in tot ce faceti la orele de curs,iar acum putem vedea si noi parintii cat sunteti de lenesi.Sunt multe scoli care au aplicatia Google classroom si profesorii refuza sa o utilizeze,ei cred ca munca la clasa cu elevii este optiunea lor ,nu obligatia lor.Am copiii, elevi la o scoala unde doar 10%/dintre elevi nu au dispozitive on line,insa ponderea profesorilor care refuza sa faca ore este de 60%,exemplu se fac 7 discipline din cele 15 discpline din orar ,sau din 30 ore saptamana din orar ,sunt efectuate doar 14-16 ore saptamanal ,in cel mai fericit caz.Vinovatii sistemului de invatamant neperformant sunt cadrele didactice ,ei sunt adultii sistemului,iar slaba pregatire ,superficialitate lor este transmisa prin faptele lor, elevilor zilnic la scoala .

    1. Si noi parintii sintem de vina.Cu anumite ocazii stingem bani pentru cadouri.Puteam sa facem bine sa-i dotam cu laptop-uri…Acum le sint necesare si nu au in dotare .
      🙂

  8. Cu WhatsApp e greu de făcut școală. Ar trebuie să folosească Google Classroom. Fiecare elev trebuie să fie cu tema lui, iar profesorul să aibă posibilitatea să urmărească separat tema fiecărui elev. Bineînțeles că nimeni nu-i împiedică pe elevi să-și fure singuri căciula trimițându-și rezolvările unii altora pe WhatApp, chiar dacă s-ar folosi Classroom. Cred că mai ține de fiecare elev să decidă dacă învață sau nu în școală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Secretarul de stat Florian Lixandru, despre orele elevilor care nu dau simulările naționale: Procesul educativ să se desfășoare în condiții normale, școlile fie vor modifica programul, fie vor decala programul

Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat, într-o intervenție la Radio București FM, referitor la orele elevilor care nu dau simulările naționale, că „unitatea de învățământ, practic,…
Vezi articolul

BAC 2021. Patru elevi acceptați de Academia Militară West Point și de Academia Forțelor Aeriene Colorado Springs din SUA susțin astăzi primul examen de Bacalaureat din sesiunea specială

Astăzi începe prima sesiune de Bacalaureat 2021, cu etapa specială organizată pentru absolvenții colegiilor militare care participă la admiterea în academii militare din Statele Unite ale Americii. Patru elevi care…
Vezi articolul