Elevii cu note sub 5 la simularea Evaluării Naționale 2024 pot depăși această barieră „având încredere în ei” și ”obținând rezultate remarcabile” – inspectorul general adjunct din Dolj, județ unde doar 44% au primit note peste 5 la Matematică

Sursa: Captura Facebook - TVR Craiova

„Cei care au luat note sub 5 pot depăși această barieră având încredere în ei, muncind și obținând rezultate remarcabile”, a apreciat profesoara Aida Ionescu, inspector general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Dolj, într-un interviu acordat TVR Craiova pe marginea rezultatelor elevilor din județ la simularea Evaluării Naționale 2024. Ea a arătat că în județ rata celor cu note peste 5 la Matematică, în cadrul simulării, a fost de aproximativ 44%, iar la Limba și Literatura Română – de aproximativ 74%. 

În prezentarea datelor oficiale, așa cum au fost reflectate în materialul TVR, ea a pus accentul pe rezultatele celor care au obținut peste 5 în cadrul simulării, inclusiv cu note de 10 la una dintre cele două probe.

Astfel, singura referire la cei care, în număr mare, nu au reușit să obțină note de minimum 5 la simularea EN 2024 a fost:

Ea a consemnat că, din totalul de 4.233 de elevi prezenți la simulare, 3.163 au obținut note peste 5 la Limba Română (74%), iar 1891 – peste 5 la Matematică (44%).

Totodată, ea a arătat că nu a existat nicio medie generală 10, dar au existat o notă de 10 la Limba și Literatura Română și șapte note de 10 la Matematică.  

Din datele prezentate de Aida Ionescu, cel puțin în cazul școlilor cu cele mai bune rezultate se simte o diferență majoră între Craiova și restul județului. Astfel:

Declarațiile integrale:

Exit mobile version