Elevii de clasa a VII-a nu au nici acum manuale de Matematică și Chimie, din cauza lipsei unui ministru al Educației care să semneze ordinul de aprobare – susține Mihai Mitrică, directorul Asociației Editorilor din România

Metodologia de achiziționare a manualelor școlare

Metodologia de achiziționare a manualelor școlare Foto: Pexels.com

Manualele de clasa a VII-a de Matematică şi Chimie lipsesc din școli pentru că nu există un ministru al Educației care să semneze ordinul de aprobare a acestora, a declarat pentru Agerpres directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România, Mihai Mitrică. Acesta a precizat că s-au terminat contestațiile și “există inclusiv acorduri-cadru semnate la nivelul ministerului, dar neavând un ministru al Educaţiei care să semneze ordinul prin care aceste manuale să fie transmise şcolilor ele nu pot să se mişte din locul în care se află”.

“Dacă ar exista un ministru al Educaţiei, la fel ca în situaţia rezidenţiatului, el ar putea să semneze ordinul de ministru şi în două săptămâni toată lumea ar avea manualele pe bancă”, a afirmat Mihai Mitrică, pentru agenția de presă citată.

Cea mai mare parte a manualelor pentru elevii de clasa a VII-a – clasă la care a ajuns procesul de înnoire curriculară și pentru care în primăvară Ministerul a lansat licitație de cumpărare de manuale conforme noii programe școlare – a ajuns în școli. Potrivit lui Mitrică, toate manualele ar fi ajuns la timp la elevi, dacă Ministerul nu ar fi lansat licitația la fel de târziu ca în toți anii precedenți.

“Nu ar mai fi fost în contestaţie nici manualul de istorie, dacă ministerul ar fi învăţat din experienţa ultimilor ani şi ar fi făcut aşa cum se fac procedurile de licitaţie – începând cu luna septembrie a acestui an pentru a avea manualele în luna septembrie a anului următor pe băncile şcolii. Nu se învaţă acest minim principiu şi tot timpul începem procedurile de licitaţie în martie şi ne mirăm de ce contestaţiile se întind până prin septembrie, octombrie, noiembrie în unele cazuri, nu din vina editurilor, nu din vina Justiţiei, ci exclusiv din vina ministerului care nu începe la timp aceste proceduri“, a explicat directorul executiv al AER.

Citește și:

 

Exit mobile version