Elevii din Miercurea-Ciuc sunt încurajați să facă desene sau decorațiuni de Crăciun pentru vârstnicii singuri

Foto: © Francesco Alessi | Dreamstime.com

Părinții sunt rugați să ia parte la acțiunea organizată de sărbători și ajute bătrânii singuri din oraș cu un pachet ce conține alimente neperisabile, iar copiii să facă un desen sau o decorațiune de Crăciun pentru cei în vârstă. Potrivit unui comunicat al municipalității, acțiunea este organizată de Primăria Miercurea-Ciuc, în parteneriat cu Asociația de Întrajutorare Caritas Alba Iulia și Serviciul de Ajutor Maltez, scrie Agerpres.

325 de persoane în vârstă din municipiu trăiesc singure, adică fie nu au rude, fie au rude care locuiesc departe, potrivit datelor Direcției de Asistență Socială a Primăriei Miercurea-Ciuc. Pentru aceste persoane se colectează pachete cu alimente neperisabile, iar elevii sunt rugați să realizeze un mic desen sau o decorațiune, care să fie dăruite bunicilor singuri.

În comunicatul de presă al primăriei se precizează: “Este important ca împreună, ca o comunitate, să le transmitem un mesaj: şi ei sunt importanţi pentru noi! În special, facem apel la părinţi şi elevi – inclusiv prin intermediul scrisorilor distribuite în şcolile primare – să se implice în iniţiativa caritabilă! Părinţii sunt rugaţi să adune un mic pachet de alimente neperisabile (zahăr, făină, ulei, conserve) şi să-l aducă la şcoală pe 12 decembrie! O rugăminte modestă, dar înduioşătoare pentru copii: desenaţi sau confecţionaţi ceva frumos pentru bunicile şi bunicii care locuiesc singuri! Suntem siguri că împreună putem să le aducem un zâmbet pe faţă”.

Foto: © Francesco Alessi | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version