Elevul care a rănit-o cu un cuțit pe profesoara de japoneză, reținut pentru 24 de ore / Ministerul Educaţiei: Se fac demersuri pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs agresiunea

Foto: 187121799 © Cateyeperspective | Dreamstime.com

S-a dispus reținerea pentru 24 de ore, în cazul elevului de 16 ani de la Colegiul Național „Ion Creangă” din București, care miercuri a rănit-o cu un cuțit pe profesoara de japoneză, scrie G4Media.ro.

Elevul a folosit un cuțit cu care a rănit-o în zona gâtului pe profesoara de 26 de ani.

Rana profesoarei nu a fost foarte gravă, acesta fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Elevul este clasa a X-a, iar incidentul s-a petrecut în ora de limba japoneză. Polițiștii și procurorul care au anchetat cazul au cerut reținerea pentru 24 de ore.

Ministerul Educaţiei a reacționat miercuri seara, la aproape 8 ore de la eveniment și a anunțat într-un comunicat trimis jurnaliștilor acreditați că sunt în desfăşurare demersuri ale instituţiilor competente pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs agresiunea.

„În cursul zilei de astăzi, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a informat Ministerul Educației în legătură cu producerea unui incident la un liceu din București, respectiv un incident în care un cadru didactic a fost agresat de un elev, în timpul orei.

Reprezentanții Ministerului Educației au ținut permanent legătura cu reprezentanții ISMB, care, de altfel, s-au deplasat la fața locului. Sunt în desfășurare demersuri ale instituțiilor competente, pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs incidentul.

Ministerul Educației condamnă ferm agresiunea de orice fel în mediul școlar, indiferent dacă este îndreptată asupra elevilor, asupra cadrelor didactice sau asupra altor categorii de personal din instituțiile de învățământ.

Vom continua să monitorizăm acțiunile întreprinse la nivelul unității școlare în care s-a produs incidentul, pentru a ne asigura că vor fi respectate prevederile legale ce se impun a fi urmate în astfel de situații și pentru a avea certitudinea sprijinului pe care cei implicați, inclusiv elevii martori la incident, îl vor primi în perioada următoare”, se arată în comunicatul citat.

Ministrul Educațiie, Ligia Deca, a reacționat după-amiază, pe Facebook, unde a scris: „condamn cu fermitate orice act de agresiune din școală”.

Foto: 187121799 © Cateyeperspective / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version