Emilia Șercan: „Autoritățile statului au orchestrat o operațiune de kompromat împotriva mea. Acum încearcă să o mușamalizeze”

Foto: Emilia Șercan / INQUAM Photos - Ilona Andrei

Jurnalista Emilia Șercan a fost vizată de trei acțiuni distincte de amenințare, defăimare și intimidare, în decurs de o lună, potrivit pressone.ro. Prima dintre cele trei acțiuni a avut loc pe 19 ianuarie 2022, la o zi după ce a dezvăluit că prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a plagiat în teza de doctorat.

În data de 19 ianuarie 2022, a doua zi după ce a publicat investigația în care demonstram plagiatul premierului Nicolae Ciucă (PNL), aceasta a primit un mesaj de amenințare. Conținutul mesajului este legat direct de articolul referitor la plagiatul premierului. A doua zi a depus o plângere penală la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului București, scrie Emilia Șercan. Pe 2 februarie 2022 a primit o nouă amenințare, pentru care a depus o a doua plângere penală.

În seara zilei de 16 februarie 2022 ea spune că a găsit un mesaj pe Facebook, de la o persoană cu care nu este conectată prin rețeaua de socializare și pe care nu o cunoaște, potrivit sursei citate. Îi erau transmise un număr de 5 fotografii personale, realizate în urmă cu aproximativ 20 de ani de logodnicul de la acel moment, în apartamentul în care locuiau.

„Pe 18 februarie, am fost notificată printr-o alertă Google că acea captură de ecran, pe care eu am depus-o ca probă într-un dosar penal, dar și pozele personale furate, au fost publicate pe un site înregistrat în Republica Moldova”. 

Jurnalista mai scrie că „acea captură de ecran exista, la ora la care am părăsit secția de poliție, în doar două locuri: în telefonul meu personal și în cel al subcomisarei de poliție, căreia i-am furnizat-o cu titlul de probă pentru a fi depusă în dosarul deschis în urma plângerii penale înregistrate la Poliție în ziua anterioară”.

Citește articolul complet pe pressone.ro

Exit mobile version