Este masca purtată de școlari la ore o soluție? Ce spun medicii infecționiști. Valeriu Gheorghiță: Nu este fezabil / Adrian Marinescu: Nu este un lucru realizabil / Măsurile esențiale: distanța între copii de 1,5 metri și grupe mici de elevi

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Masca de protecție purtată permanent la ore de către școlarii din clasele primare este o măsură care poate fi susținută doar în teorie, însă în practică lucrurile vor sta cu totul altfel, au explicat pentru G4Media.ro medicii infecționiști Valeriu Gheorghiță de la Spitalul Militar Central și Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș”. Aceștia susțin însă că, pentru începerea școlii în condiții de siguranță sanitară cât mai mari, măsurile esențiale sunt asigurarea distanței între copii de 1,5 metri și grupe mici de elevi.

Cei doi medici susțin că este necesară implicarea părinților în decizia privind modul în care începe școala.

Medicul Valeriu Gheorghiță lansează inclusiv ideea testării periodice a copiilor, pentru a-i identifica pe cei care au contractat virusul dar nu au simptome, cum se întâmplă în cazul testărilor la cerere ale celor care vor să plece în concediu.

Amintim că în proiectul de ordin pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății este prevăzut că toți elevii – de la clasa pregătitoare la clasa a XII-a – vor purta mască de protecție permanent la școală. De asemenea, se va păstra distanțarea de 1 metru, iar acolo unde nu se poate păstra se vor monta separatoare.

Ce au spus în esență medicii contactați de G4Media.ro:

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Exit mobile version