Este puțin frustrant ca atunci când ai câteva zeci de ani la catedră să primești lecții din partea unora care nu au mers nici o oră la clasă, în fața elevilor sau a studenților – prima reacție a ministrului la criticile din moțiunea simplă, depusă de USR la Parlament

Foto: captură edu.ro

Este puțin frustrant ca atunci când ai câteva zeci de ani la catedră să primești lecții din partea unora care nu au mers nici o oră la clasă, în fața elevilor sau a studenților, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o conferință de presă joi, 16 iunie, întrebat despre criticile care i se aduc în textul moțiunii simple depuse de USR la Parlament.

Întrebat de acuzațiile din moțiunea care se va dezbate luni, 20 iunie și se va vota miercuri, 22 iunie, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Da, da categoric. Întotdeauna mi-au plăcut abordările constructive. Eu mă consider un simplu slujitor al învățământului românesc, care încerc să identific cu onestitate problemele și să ofer soluții coerente și sustenabile. Acum, fiecare avem greșelile noastre. Însă, din partea unor colegi din sistemul de învățământ, este puțin frustrant că atunci când ai câteva zeci de ani la catedră să primești lecții din partea unora care nu au mers nici o oră la clasă, în fața elevilor sau a studenților. Depășim acest moment și voi răspunde foarte clar la toate acuzele formulate, fără nicio problemă. Clar, la obiect și cu argumente și într-un stil constructiv, aș putea spune”.

Reamintim că grupul parlamentar al USR a depus miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. În text autorii susțin că ministrul „este singurul responsabil pentru dezastrul în care se afundă învățământul din România” și că deși „are corigențe pe linie la toate materiile din portofoliu”, „nu se teme că va fi repetent” pentru că „are pile la director”.

Declarațiile, în video de mai jos:

Exit mobile version