Este puțin frustrant ca atunci când ai câteva zeci de ani la catedră să primești lecții din partea unora care nu au mers nici o oră la clasă, în fața elevilor sau a studenților – prima reacție a ministrului la criticile din moțiunea simplă, depusă de USR la Parlament

11.842 de vizualizări
Foto: captură edu.ro
Este puțin frustrant ca atunci când ai câteva zeci de ani la catedră să primești lecții din partea unora care nu au mers nici o oră la clasă, în fața elevilor sau a studenților, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o conferință de presă joi, 16 iunie, întrebat despre criticile care i se aduc în textul moțiunii simple depuse de USR la Parlament.

Întrebat de acuzațiile din moțiunea care se va dezbate luni, 20 iunie și se va vota miercuri, 22 iunie, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Da, da categoric. Întotdeauna mi-au plăcut abordările constructive. Eu mă consider un simplu slujitor al învățământului românesc, care încerc să identific cu onestitate problemele și să ofer soluții coerente și sustenabile. Acum, fiecare avem greșelile noastre. Însă, din partea unor colegi din sistemul de învățământ, este puțin frustrant că atunci când ai câteva zeci de ani la catedră să primești lecții din partea unora care nu au mers nici o oră la clasă, în fața elevilor sau a studenților. Depășim acest moment și voi răspunde foarte clar la toate acuzele formulate, fără nicio problemă. Clar, la obiect și cu argumente și într-un stil constructiv, aș putea spune”.

Reamintim că grupul parlamentar al USR a depus miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. În text autorii susțin că ministrul „este singurul responsabil pentru dezastrul în care se afundă învățământul din România” și că deși „are corigențe pe linie la toate materiile din portofoliu”, „nu se teme că va fi repetent” pentru că „are pile la director”.

  • Ce este o moțiune simplă: Camera Deputatilor sau Senatul poate adopta o moțiune simplă prin care să-și exprime poziția cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a facut obiectul unei interpelari. Moțiunea poate fi inițiată de cel putin 50 de depuțati.
  • Biroul Permanent al camerei a decis ca moțoinea să fie dezbătută luni, 20 iunie, și votată miercurea viitoare.

Declarațiile, în video de mai jos:


9 comments
  1. Si noi profesorii suntem tare frustrati și umiliti ca lucram pe mizeriile astea de salarii, mai ministrule care n ai făcut absolut nimic pentru profesori de cand ai apărut in peisaj… Nu stii decât sa schimbi peste noapte legi, fara dezbatteri, fara alte pareri decât ale dumitale, apoi le publici direct in Monitorul Oficial… Ferească Dumnezeu de asa ministru! Lasa ne si du teeeeeee! Nu te mai vrem nici noi profesorii, elevii și părinții… Chiar nu reprezinti pe nimeni altcineva, decât pe dumneata… Demisia de onoare…

  2. Dar când aduci ong istii tai sa isi dea cu părerea despre sistemul de educație e bine Cârpeanu?

    Vrei sa faci bine?
    Ai un singur document de semnat.
    Demisia ta.

  3. >>zeci de ani la catedră
    Intr-o tara civilizata un prof universitar are un doctorat (pe bune) in stiintele educatiei si unul in specialitatea sa.

    “Este puțin frustrant” sa ai un ministru al educatiei fara studii de pedagogie, care nu a urmat nici macar caterinca aia de modul pedagogic.

  4. Se mai poate adăuga și frustrare profesorilor debutanți: corpul didactic e alcătuit din oameni primitivi!

    Sunt prea multe lucruri de făcut, dl. Ministru trebuie sa ignore USR-ul, să continue ce a început. Și așteptăm să continue discuția despre detitularizare – situația liceelor industriale.

    după meditații ttrebuie să înceapă de la liceele industriale, apoi de la meditații, and so on.

  5. Domnule ministru eu am zeci de ani la catedra ,dar nu vreau sa conduceti învățământul pentru ca sunteți mincinos și plagiator,este adevărat ca nedovedit încă.
    Nu ați făcut nimic pentru educație !

    1. Bine zici, Bogdan!
      Sunt mulți așa…
      Trăiesc bine doar cei care sunt pupincuriști și vârâți bine în politică (fix cei care nu mai dau doi bani pe pregătirea elevilor și merg pe principiul ,,ora trece, leafa merge”).

    2. Pentru ca poate. Asta il face sa se simta puternic si dominant. Asa se tin cadrele didactice sub papuc, cu saracia.
      Am ajuns sa alergam dupa hartii, diplome, adeverințe si alte porcarii, ca sa avem macar un calificativ bun, ca acela ne tine de foame si de pantofi in locul celor scalciati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Biblioteca școlară virtuală Edulib este online, dar încă nu permite acces la lecții sau la alte instrumente, la cinci ani după ce a fost anunțată / Sunt promise teste de măsurare a “alfabetizării funcționale a elevilor” și un “roboțel” bazat pe inteligență artificială, numit Ioana

Biblioteca Școlară Virtuală, proiect prevăzut de Legea educației încă din 2011, lansat de minister acum cinci ani și care ar fi trebuit finalizat anul trecut, cu o finanțare europeană de…
Vezi articolul

Marius Nistor, FSE, replică la declarația premierului Ciucă, după ce acesta a spus că a dat tot ce a putut oferi celor din Educație: Ar trebui să coboare puțin cu picioarele pe pământ să mai arunce o privire către unitățile școlare, către cei care lucrează acolo, să vadă cât de departe e de realitate

Liderul FSE Spiru Haret, Marius Nistor, a dat o replică declarației premierului Nicolae Ciucă, la ieșirea de la negocierile de la Palatul Victoria. Acesta a spus că cineva care își…
Vezi articolul

UPDATE Ligia Deca susține că face tot posibilul pentru a evita situațiile ca cea de la Sectorul 3, în care sute de părinți au stat la coadă, ca să-și înscrie copiii / Inspectoratul Școlar din subordinea sa susține că înscrierile în format fizic și numărul de locuri au fost stabilite unilateral de Primărie

Ministra Educației Ligia Deca a spus că “sunt de evitat situațiile” cum a fost cea din Sectorul 3 în care sute de părinți au stat la coadă noaptea pentru a-și…
Vezi articolul