Este puțin frustrant ca atunci când ai câteva zeci de ani la catedră să primești lecții din partea unora care nu au mers nici o oră la clasă, în fața elevilor sau a studenților – prima reacție a ministrului la criticile din moțiunea simplă, depusă de USR la Parlament

11.809 vizualizări
Foto: captură edu.ro
Este puțin frustrant ca atunci când ai câteva zeci de ani la catedră să primești lecții din partea unora care nu au mers nici o oră la clasă, în fața elevilor sau a studenților, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o conferință de presă joi, 16 iunie, întrebat despre criticile care i se aduc în textul moțiunii simple depuse de USR la Parlament.

Întrebat de acuzațiile din moțiunea care se va dezbate luni, 20 iunie și se va vota miercuri, 22 iunie, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Da, da categoric. Întotdeauna mi-au plăcut abordările constructive. Eu mă consider un simplu slujitor al învățământului românesc, care încerc să identific cu onestitate problemele și să ofer soluții coerente și sustenabile. Acum, fiecare avem greșelile noastre. Însă, din partea unor colegi din sistemul de învățământ, este puțin frustrant că atunci când ai câteva zeci de ani la catedră să primești lecții din partea unora care nu au mers nici o oră la clasă, în fața elevilor sau a studenților. Depășim acest moment și voi răspunde foarte clar la toate acuzele formulate, fără nicio problemă. Clar, la obiect și cu argumente și într-un stil constructiv, aș putea spune”.

Reamintim că grupul parlamentar al USR a depus miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. În text autorii susțin că ministrul „este singurul responsabil pentru dezastrul în care se afundă învățământul din România” și că deși „are corigențe pe linie la toate materiile din portofoliu”, „nu se teme că va fi repetent” pentru că „are pile la director”.

 • Ce este o moțiune simplă: Camera Deputatilor sau Senatul poate adopta o moțiune simplă prin care să-și exprime poziția cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a facut obiectul unei interpelari. Moțiunea poate fi inițiată de cel putin 50 de depuțati.
 • Biroul Permanent al camerei a decis ca moțoinea să fie dezbătută luni, 20 iunie, și votată miercurea viitoare.

Declarațiile, în video de mai jos:


9 comentarii
 1. Si noi profesorii suntem tare frustrati și umiliti ca lucram pe mizeriile astea de salarii, mai ministrule care n ai făcut absolut nimic pentru profesori de cand ai apărut in peisaj… Nu stii decât sa schimbi peste noapte legi, fara dezbatteri, fara alte pareri decât ale dumitale, apoi le publici direct in Monitorul Oficial… Ferească Dumnezeu de asa ministru! Lasa ne si du teeeeeee! Nu te mai vrem nici noi profesorii, elevii și părinții… Chiar nu reprezinti pe nimeni altcineva, decât pe dumneata… Demisia de onoare…

 2. Dar când aduci ong istii tai sa isi dea cu părerea despre sistemul de educație e bine Cârpeanu?

  Vrei sa faci bine?
  Ai un singur document de semnat.
  Demisia ta.

 3. >>zeci de ani la catedră
  Intr-o tara civilizata un prof universitar are un doctorat (pe bune) in stiintele educatiei si unul in specialitatea sa.

  “Este puțin frustrant” sa ai un ministru al educatiei fara studii de pedagogie, care nu a urmat nici macar caterinca aia de modul pedagogic.

 4. Se mai poate adăuga și frustrare profesorilor debutanți: corpul didactic e alcătuit din oameni primitivi!

  Sunt prea multe lucruri de făcut, dl. Ministru trebuie sa ignore USR-ul, să continue ce a început. Și așteptăm să continue discuția despre detitularizare – situația liceelor industriale.

  după meditații ttrebuie să înceapă de la liceele industriale, apoi de la meditații, and so on.

 5. Domnule ministru eu am zeci de ani la catedra ,dar nu vreau sa conduceti învățământul pentru ca sunteți mincinos și plagiator,este adevărat ca nedovedit încă.
  Nu ați făcut nimic pentru educație !

  1. Bine zici, Bogdan!
   Sunt mulți așa…
   Trăiesc bine doar cei care sunt pupincuriști și vârâți bine în politică (fix cei care nu mai dau doi bani pe pregătirea elevilor și merg pe principiul ,,ora trece, leafa merge”).

  2. Pentru ca poate. Asta il face sa se simta puternic si dominant. Asa se tin cadrele didactice sub papuc, cu saracia.
   Am ajuns sa alergam dupa hartii, diplome, adeverințe si alte porcarii, ca sa avem macar un calificativ bun, ca acela ne tine de foame si de pantofi in locul celor scalciati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
Educație media pentru liceeni: ce își propune acest proiect

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) și-a conectat infrastructura de digitalizare la rețeaua europeană / Platforma online a înregistrat peste 3.000 de legitimaţii digitale în prima zi de lansare – rectorul UVT, Marilen Pirtea

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) a marcat o premieră în spaţiul universitar digitalizat din România, conectându-și infrastructura la reţeaua europeană, informează Agerpres. Instituția de învățământ s-a alăturat iniţiativei Comisiei…
Vezi articolul