Evaluarea Națională 2021. Elevii susțin azi proba la Matematică. Cum arată un model de broșură de examen cu subiecte, care sunt regulile în școală și în bancă, ce metode de corectare a greșelilor au elevii

Foto: © Oliver Sved | Dreamstime.com

Proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2021 pentru elevii absolvenți de clasa a VIII-a are loc azi, pe 24 iunie. De la ora 8 este permis accesul elevilor în sălile de clasă. Totul se întâmplă ca într-o zi normală de școală, cu acces pe culoar marcat în curtea școlii până la clasă, fără măsurarea temperaturii, elevilor le este dată o mască la intrare, trebuie să își dezinfecteze mâinile și vor sta singuri în bănci, la distanță de minimum 1 metru de colegi. Majoritatea elevilor susțin proba în propria școală.

Examenul se va desfășura în 3.850 de centre de examen, iar proba începe la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele, broșură care are 10 pagini și hârtie ștampilată pentru ciorne. Precizăm că, la probele scrise ale Evaluării Naționale – 2021, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul, potrivit anunțului Ministerului Educației.

O noutate este că, pentru proba de la disciplina Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen și chiar să facă construcții pe foaia de examen, la figurile geometrice. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc numai colile distribuite de asistenți. 

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta.

Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Informații utile pentru elevi la intrarea în școala, în ziua examenului
Sfaturi pentru ziua examenului:
Cum se corectează eventualele greșeli
Ce este interzis în ziua examenului

Ce faci când termini lucrarea?

Cum arată un model de broșură de examen cu subiectele la Matematică

Foto: © Oliver Sved | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version