Evaluarea Națională 2023 s-a încheiat. Rezultatele vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00 / La ultima probă, cea de limba maternă, au fost peste 9.400 de elevi

Foto: © Katie Nesling | Dreamstime.com

Probele scrise de la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a, sesiunea 2023, s-au încheiat pe 22 iunie, cu testul la Limba și literatura maternă, anunță Ministerul Educației într-o informare de presă. Această ultimă probă a fost susținută de 9.443 de elevi.

Instituția remarcă faptul că 414 elevi dintre cei înscriși nu s-au prezentat și că nu s-a înregistrat nicio eliminare din examen.

Rezultatele inițaile de la Evaluarea Națională 2023 vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro, mai anunță ministerul în comunicat. Edupedu.ro va publica anunțul rezultatelor inițiale, imediat ce acestea vor fi accesibile.

Pentru elevi urmează apoi etapa contestațiilor, care pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și 29 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.

Foto: © Katie Nesling | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version