EXCLUSIV Sorin Cîmpeanu cere Universității Armatei Române “să se delimiteze ferm” de atitudini ca ale profesoarei care a publicat comentarii anti-Zelenski și teorii conspiraționiste și ale profesorului care a încercat să intimideze G4Media: Răspândirea unor teorii cu tentă conspiraționistă reprezintă un risc pentru siguranța națională

Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro

Ministrul educației reacționează după ce o profesoară de la Universitatea Armatei Române a publicat un val de postări conspiraționiste anti Zelenski, numerose teorii conspiraționiste și după ce un coleg al profesoarei a încercat să intimideze G4Media.ro pentru a opri o anchetă din publicare. “Apreciez că răspândirea unor informații, speculații sau teorii cu tentă conspiraționistă, de tip fake news, reprezintă un risc pentru siguranța națională și aduce atingere gravă valorilor ocrotite de o societate democratică. Solicit comunităților academice să se delimiteze ferm de astfel de atitudini”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o poziție la solicitarea Edupedu.ro.

“Carta universitară impune oricărui cadru didactic și membru al comunității academice să aibă un comportament conform cu respectul față de Constituția României și legile țării, normele europene şi internaţionale în materie, valorile, principiile și normele etice profesionale generale ale libertăţii academice, ale dreptăţii şi echităţii, nediscriminării și egalității de șanse, respectului şi toleranţei, onestităţii şi corectitudinii intelectuale, bunăvoinţei şi altruismului”, afirmă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În poziția sa, oficialul anunță că “Ministerul Educației dezaprobă orice opinii cu tentă de teorie conspiraționistă exprimate în spațiul public cu privire la conflictul din Ucraina”.

“Sunt alături de copiii, elevii sau studenții ucraineni, alături de cadrele didactice ucrainene, cu toate mijloacele posibile, atât personal, cât și în calitate de ministru al educației. Avem datoria morală să susținem protejarea drepturilor și libertăților oamenilor care fug din calea morții”, spune Sorin Cîmpeanu.

Reacția integrală a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la solicitarea Edupedu.ro:

“Ministerul Educației dezaprobă orice opinii cu tentă de teorie conspiraționistă exprimate în spațiul public cu privire la conflictul din Ucraina.

Apreciez că răspândirea unor informații, speculații sau teorii cu tentă conspiraționistă, de tip fake news, reprezintă un risc pentru siguranța națională și aduce atingere gravă valorilor ocrotite de o societate democratică.

Solicit comunităților academice să se delimiteze ferm de astfel de atitudini.

Carta universitară impune oricărui cadru didactic și membru al comunității academice să aibă un comportament conform cu respectul față de Constituția României și legile țării, normele europene şi internaţionale în materie, valorile, principiile și normele etice profesionale generale ale libertăţii academice, ale dreptăţii şi echităţii, nediscriminării și egalității de șanse, respectului şi toleranţei, onestităţii şi corectitudinii intelectuale, bunăvoinţei şi altruismului.

Sunt alături de copiii, elevii sau studenții ucraineni, alături de cadrele didactice ucrainene, cu toate mijloacele posibile, atât personal, cât și în calitate de ministru al educației. Avem datoria morală să susținem protejarea drepturilor și libertăților oamenilor care fug din calea morții.”

Citește și:
EXCLUSIV Profesoară la Universitatea Armatei Române, val de postări conspiraționiste anti Zelenski pe Facebook / Universitatea: Postările ”nu au legătură cu activitatea și atribuțiile profesionale” / Cum a încercat un coleg al profesoarei să intimideze G4Media.ro
Exit mobile version