Fantomatica Academie a Oamenilor de Știință dezbate rolul bisericii, armatei și școlii în Marea Unirea

Ecaterina Andronescu / Foto: Inquam Photos - George Calin

Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, controversata instituție care o are pe Ecaterina Andronescu membru fondator și președinte al Secției “Științe chimice”, organizează joi o așa-numită ”Dezbatere națională” despre rolul bisericii, armatei și școlii în realizarea unirii de la 1918.

Potrivit unui comunicat al instituției, la dezbatere ar urma să participe ”membri ai Parlamentului României şi ai Guvernului, responsabili politici, reprezentanţi ai clerului, membri ai corpului academic, oameni de știință și de cultură, rectori, directori ai unor colegii naționale de prestigiu, reunite în Alianța Colegiilor Centenare, profesori din învățământul universitar și preuniversitar, studenți și elevi”.

Agenda evenimentului de la Cercul Militar din București nu este însă disponibilă nici până la această oră, așa că nu e clar cine va vorbi la eveniment.

Reamintim că Academia Oamenilor de Știință a fost permanent criticată pentru lipsa de relevanță științifică a activității, dublată de bugete extrem de generoase alocate anual.

Foto: InquamPhotos / George Călin

Exit mobile version