Fantomatica Academie a Oamenilor de Știință dezbate rolul bisericii, armatei și școlii în Marea Unirea

780 de vizualizări
Ecaterina Andronescu / Foto: Inquam Photos – George Calin
Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, controversata instituție care o are pe Ecaterina Andronescu membru fondator și președinte al Secției “Științe chimice”, organizează joi o așa-numită ”Dezbatere națională” despre rolul bisericii, armatei și școlii în realizarea unirii de la 1918.

Potrivit unui comunicat al instituției, la dezbatere ar urma să participe ”membri ai Parlamentului României şi ai Guvernului, responsabili politici, reprezentanţi ai clerului, membri ai corpului academic, oameni de știință și de cultură, rectori, directori ai unor colegii naționale de prestigiu, reunite în Alianța Colegiilor Centenare, profesori din învățământul universitar și preuniversitar, studenți și elevi”.

Agenda evenimentului de la Cercul Militar din București nu este însă disponibilă nici până la această oră, așa că nu e clar cine va vorbi la eveniment.

Reamintim că Academia Oamenilor de Știință a fost permanent criticată pentru lipsa de relevanță științifică a activității, dublată de bugete extrem de generoase alocate anual.

Foto: InquamPhotos / George Călin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

1 decembrie, Ziua națională a României. Lista muzeelor din București și din țară cu acces gratuit și programul: de la evenimente pentru copii la Muzeul Satului și Muzeul Național de Artă Contemporană, la vizite gratuite la castelele Peleș și Pelișor

Ministerul Culturii a publicat lista muzeelor pe care le puteți vizita gratuit de 1 decembrie 2023, cu ocazia Zilei Naționale a României, sub deviza „Ziua Națională la Muzeu”. În București…
Vezi articolul

Material susținut de Viva Control

Primul an de catalog electronic în școli. Șase directori vorbesc despre cum au pilotat platforma, cum au primit profesorii tehnologia în viața lor profesională și ce influență are schimbarea asupra comunității școlare

A trecut primul an școlar din programul pilot în care 742 de școli au fost aprobate să utilizeze catalogul electronic. Avantajele catalogului electronic au fost explicate de 6 directori de…
Vezi articolul