Federația Națională a Părinților, apel către toți cei implicați să respecte măsurile sanitare pentru combaterea pandemiei, „în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de elevi confirmați pozitiv cu Covid-19”

Foto: © Famveldman | Dreamstime.com

„În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de elevi confirmați pozitiv cu Covid-19, Federația Națională a Părinților face un apel către toți cei implicați, să respecte măsurile sanitare pentru combaterea pandemiei”, se arată într-un comunicat de presă al federației.

Mai jos, comunicatul integral al Federației Părinților:

„În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de elevi confirmați pozitiv cu Covid-19, Federația Națională a Părinților face un apel către toți cei implicați, să respecte măsurile sanitare pentru combaterea pandemiei.

Conform prevederilor legale în vigoare, doar o persoană diagnosticată în urma unei analize de laborator poate fi declarată caz confirmat. În lipsa acestui rezultat, unitățile de învățământ nu pot lua măsurile care se impun: asigurarea accesului la cursuri în sistem online, anchete epidemiologice, declararea contacților direcți, suspendarea cursurilor etc.

Testarea la domiciliu cu teste rapide este o măsură de prevenție necesară, dar constituie doar un prim pas pentru depistarea la timp a îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Unitatea de învățământ raportează DSP/DSPMB cazurile de antepreşcolari/școlari/elevi cu rezultat pozitiv la testul rapid, în vederea asigurării testării lor prin test certificat antigen rapid sau NAAT/RT-PCR. Avem convingerea că putem fi, cu toții, responsabili atât pentru copiii noștri, cât și pentru persoanele din jur ce pot fi afectate de acțiunile noastre!”

Foto: © Famveldman | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version