Federația Națională a Părinților, apel către toți cei implicați să respecte măsurile sanitare pentru combaterea pandemiei, „în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de elevi confirmați pozitiv cu Covid-19”

710 vizualizări
Foto: © Famveldman | Dreamstime.com
„În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de elevi confirmați pozitiv cu Covid-19, Federația Națională a Părinților face un apel către toți cei implicați, să respecte măsurile sanitare pentru combaterea pandemiei”, se arată într-un comunicat de presă al federației.

Mai jos, comunicatul integral al Federației Părinților:

„În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de elevi confirmați pozitiv cu Covid-19, Federația Națională a Părinților face un apel către toți cei implicați, să respecte măsurile sanitare pentru combaterea pandemiei.

Conform prevederilor legale în vigoare, doar o persoană diagnosticată în urma unei analize de laborator poate fi declarată caz confirmat. În lipsa acestui rezultat, unitățile de învățământ nu pot lua măsurile care se impun: asigurarea accesului la cursuri în sistem online, anchete epidemiologice, declararea contacților direcți, suspendarea cursurilor etc.

Testarea la domiciliu cu teste rapide este o măsură de prevenție necesară, dar constituie doar un prim pas pentru depistarea la timp a îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Unitatea de învățământ raportează DSP/DSPMB cazurile de antepreşcolari/școlari/elevi cu rezultat pozitiv la testul rapid, în vederea asigurării testării lor prin test certificat antigen rapid sau NAAT/RT-PCR. Avem convingerea că putem fi, cu toții, responsabili atât pentru copiii noștri, cât și pentru persoanele din jur ce pot fi afectate de acțiunile noastre!”

Foto: © Famveldman | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

6 din 10 elevi consultați de World Vision România nu sunt de acord cu probă scrisă a BAC-ului care îi evaluează la mai multe discipline / Aproape 60% dintre ei nu vor ca mediile din gimnaziu să nu mai fie luate în considerare pentru admiterea la liceu, anunță organizația

6 din 10 elevi consultați de World Vision România nu sunt de acord cu probă scrisă a BAC-ului care îi evaluează, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar, la limba română, matematică,…
Vezi articolul

Surse: Directorii școlilor pot primi amendă între 1.000 și 5.000 de lei dacă bursele elevilor nu sunt acordate din vina lor, inclusiv la sesizarea elevilor – proiectul Legii învățământului, varianta Ligia Deca

Directorii de școli și licee vor putea primi amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei dacă nu alocă bursele către beneficiari, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar în varianta ministrului…
Vezi articolul