Federația Națională a Părinților, apel către toți cei implicați să respecte măsurile sanitare pentru combaterea pandemiei, „în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de elevi confirmați pozitiv cu Covid-19”

708 vizualizări
Foto: © Famveldman | Dreamstime.com
„În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de elevi confirmați pozitiv cu Covid-19, Federația Națională a Părinților face un apel către toți cei implicați, să respecte măsurile sanitare pentru combaterea pandemiei”, se arată într-un comunicat de presă al federației.

Mai jos, comunicatul integral al Federației Părinților:

„În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de elevi confirmați pozitiv cu Covid-19, Federația Națională a Părinților face un apel către toți cei implicați, să respecte măsurile sanitare pentru combaterea pandemiei.

Conform prevederilor legale în vigoare, doar o persoană diagnosticată în urma unei analize de laborator poate fi declarată caz confirmat. În lipsa acestui rezultat, unitățile de învățământ nu pot lua măsurile care se impun: asigurarea accesului la cursuri în sistem online, anchete epidemiologice, declararea contacților direcți, suspendarea cursurilor etc.

Testarea la domiciliu cu teste rapide este o măsură de prevenție necesară, dar constituie doar un prim pas pentru depistarea la timp a îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Unitatea de învățământ raportează DSP/DSPMB cazurile de antepreşcolari/școlari/elevi cu rezultat pozitiv la testul rapid, în vederea asigurării testării lor prin test certificat antigen rapid sau NAAT/RT-PCR. Avem convingerea că putem fi, cu toții, responsabili atât pentru copiii noștri, cât și pentru persoanele din jur ce pot fi afectate de acțiunile noastre!”

Foto: © Famveldman | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

UPDATE Mesajele pentru profesori, de Ziua Educației – președintele Iohannis: Vă asigur de voința mea neclintită pentru a construi împreună România Educată / premierul Florin Cîțu: Mă bucur că anul acesta Ziua Mondială a Educației ne găsește cu școlile deschise / Ministrul Sorin Cîmpeanu: Le mulțumesc învățătoarei mele, profesorilor mei, tuturor colegilor profesori

Astăzi, de Ziua Mondială a Educației, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cadrelor didactice și elevilor la ora 15:00, după ce a fost votată de Parlament demiterea Guvernului. Fostul…
Vezi articolul