Federația Națională a Părinților se va opune admiterii la liceu prin examen organizat de licee – Eugen Ilea, vicepreședintele organizației

Foto: © Claraaa | Dreamstime.com

„Dacă inițial în proiectul fostului ministru Cimpeanu era vorba de un concurs de admitere organizat de Colegiile Naționale, acum se pare că potrivit noului proiect de lege, toate liceele pot organiza aceste examene, Noi ne vom opune unei astfel de implementări”, a declarat Eugen Ilea, vicepreședinte Federația Națională a Părinților, în cadrul emisiunii “Probleme la Zi”, de la Radio România Actualități.

„Este o marotă această solicitare, pentru că, la urma urmei, dorința părinților și copiilor de a merge la un anumit liceu depinde foarte mult de ceea ce a obținut elevul la Evaluarea Națională, iar la liceele la care se dorește a se ajunge, să zicem, elita, oricum ajung copii foarte buni”, spune Eugen Ilea.

„Din punctul de vedere al Federației Naționale, nu este cazul de a implementa un alt concurs, pe lângă parcursul educațional. Noi ne vom opune unei astfel de implementări”, a adăugat Eugen Ilea.

„Așa cum este organizat sistemul de învățământ actual și prevederile europene spun clar că nu trebuie să venim cu concursuri fragede și asta o spune OECD – ul. 14 ani deja este o vârstă fragedă la care copiii noștri se simt, să zicem, apăsați de un asemenea concurs. Din punctul nostru de vedere și din punctul de vedere al specialiștilor care au gândit la vremea respectivă o asemenea accedere în sistemul liceal prin repartizare computerizată în urma unei Evaluări Naționale, considerăm că este cel mai adecvat”, a concluzionat Eugen Ilea. 

Foto: © Claraaa | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version