Firea: Declaraţia pe proprie răspundere dată de un părinte nu are nicio valabilitate, pentru că părintele nu are mijloacele necesare să afle dacă propriul său copil este infectat

Foto: Facebook.com / Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat Guvernul, într-o intervenție la România TV, că a impus măsuri ”ilogice, iraționale și aberante” pentru începerea anului şcolar. Firea susține că măsura declaraţiei pe proprie răspundere dată de un părinte nu are nicio valabilitate, deoarece un părinte nu are mijloacele necesare să afle dacă propriul copil este infectat cu noul coronavirus, mai ales dacă este asimptomatic. Singura metodă ar fi testarea, însă Guvernul nu crede în testare, a mai spus Firea, citată de News.ro, preluat de G4Media.ro.

„Din 30 dacă au fost 15 la şcoală în clasă, dacă acei 15 elevi au fost testaţi şi se constată că nu doar un elev avea COVID-19, ci au test pozitiv 7 copii. Să zicem că acei şase copii plus unul nu au prezentat simptome şi atunci acei vor fi găsiţi vinovaţi. De aceea spun că sunt ilogice, iraţionale, aberante aceste reguli impuse de Guvern, prin Ministerul Sănătăţii şi acceptate de Ministerul Educaţiei, care în loc să se revolte le acceptă. Declaraţia pe proprie răspundere dată de un părinte nu are nicio valabilitate, pentru că părintele nu are mijloacele necesare să afle dacă propriul său copil este infectat cu SARS-CoV-2. Decât dacă îl duce la test, dar cine să facă testarea? Guvernul nu crede în testare. Suntem singura ţară care nu am testat persoanele asimptomatice. Am testat foarte puţin pe definiţia de caz. Guvernul a blocat testarea de la Bucureşti. Guvernul nu anunţă acum că ar fi făcut vreo achiziţie de teste şi aparate ca să testeze cadrele didactice, să îi testeze pe copiii care prezintă anumite simptome. Pentru Bucureşti ne descurcăm foarte greu”, a afirmat Gabriela Firea sâmbătă seara la România Tv.

Cite;te articolul complet pe G4Media.ro

Exit mobile version