Firea: Declaraţia pe proprie răspundere dată de un părinte nu are nicio valabilitate, pentru că părintele nu are mijloacele necesare să afle dacă propriul său copil este infectat

3.933 de vizualizări
Foto: Facebook.com / Gabriela Firea
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat Guvernul, într-o intervenție la România TV, că a impus măsuri ”ilogice, iraționale și aberante” pentru începerea anului şcolar. Firea susține că măsura declaraţiei pe proprie răspundere dată de un părinte nu are nicio valabilitate, deoarece un părinte nu are mijloacele necesare să afle dacă propriul copil este infectat cu noul coronavirus, mai ales dacă este asimptomatic. Singura metodă ar fi testarea, însă Guvernul nu crede în testare, a mai spus Firea, citată de News.ro, preluat de G4Media.ro.

„Din 30 dacă au fost 15 la şcoală în clasă, dacă acei 15 elevi au fost testaţi şi se constată că nu doar un elev avea COVID-19, ci au test pozitiv 7 copii. Să zicem că acei şase copii plus unul nu au prezentat simptome şi atunci acei vor fi găsiţi vinovaţi. De aceea spun că sunt ilogice, iraţionale, aberante aceste reguli impuse de Guvern, prin Ministerul Sănătăţii şi acceptate de Ministerul Educaţiei, care în loc să se revolte le acceptă. Declaraţia pe proprie răspundere dată de un părinte nu are nicio valabilitate, pentru că părintele nu are mijloacele necesare să afle dacă propriul său copil este infectat cu SARS-CoV-2. Decât dacă îl duce la test, dar cine să facă testarea? Guvernul nu crede în testare. Suntem singura ţară care nu am testat persoanele asimptomatice. Am testat foarte puţin pe definiţia de caz. Guvernul a blocat testarea de la Bucureşti. Guvernul nu anunţă acum că ar fi făcut vreo achiziţie de teste şi aparate ca să testeze cadrele didactice, să îi testeze pe copiii care prezintă anumite simptome. Pentru Bucureşti ne descurcăm foarte greu”, a afirmat Gabriela Firea sâmbătă seara la România Tv.

Cite;te articolul complet pe G4Media.ro


2 comments
  1. Ar trebui lasate de o parte controversele partinice, Ne-am saturat de atatea discutii in contradictoriu pentru un pic de popularitate !!! Sa-si rezolve problemele intre ei si sa ne lase in pace !!! Oricum nu se urmareste binele nostru ci al lor !!!!

  2. Testarea urgentă a celor 3 scenariile anunțate de Ministerul Educației și Cercetării referitoare la începerea noului an școlar.
    Până pe 5 septembrie 2020, toate școlile ar trebui să facă cel puțin o simulare pentru cele 3 scenarii.
    Scenariul cel mai potrivit ar fi cel hibrid (Galben), adică 50% din elevi sunt la școală, iar 50% din elevi participă de acasă și după aceea rocada la 1-2 săptămâni. Pentru perioada aceasta de criză în care resursele financiare au scăzut, Scenariul Galben este o iluzie frumoasă, pe care Ministerul Educației și Cercetării nu o poate susține decât cu vorbe și cele mai bune intenții, întrucât scenariul galben ar duce în zona unor investiții foarte mari imposibil de a fi realizate. Din punct de vedere tehnic nici o clasă nu are posibilitatea să transmită online cu sunet de calitate, cu imagine de calitate asupra clasei, a profesorului și a ceea ce se lucrează la tablă. [comentariu editat pentru a elimina majusculele]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Numărul școlilor care organizează programul Masă caldă crește de la 300 la 350, anunță ministrul Educației, fără să fie publicată și lista celor 50 de școli în plus / Măsura a fost adoptată prin ordonanță de urgență, iar proiectul este tot unul pilot, pentru al șaptelea an la rând

„Este vorba de ordonanța de urgență prin care creștem numărul școlilor beneficiare în programul Masă Caldă, de la 300 la 350, după ce într-una dintre ședințele de guvern de luna…
Vezi articolul