Foile matricole ale elevilor, modificate de Ministerul Educației. A fost scos „domiciliul părinților elevului” din documentul cu situația școlară

Foto: captură foaie matricolă "veche"

Formularul tipizat „Foaia matricolă”, care este completat de toate școlile din România pentru fiecare elev, va fi modificat, printr-o decizie a Ministerului Educației. Schimbarea apare într-o decizie internă a ministerului, semnată de șeful biroului „Acte de studii”, aprobată de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Sorin Ion. Este vorba despre o notă cu numărul 239/BAS/24.08.2021, prin care este anunțată eliminarea din formular a câmpului referitor la „domiciliul părinților”.

Motivele invocate de cei din minister sunt următoarele:

“Raportat la principiul reduceri la minimum a datelor reglementate de Regulamentul (UE) conform căruia în prelucrarea datelor cu caracter personal trebuie să se țină cont că se prelucrează doar date adecvate, relevante și limitate la ceea ce este necesar în raport cu scopurile în care sunt prelucrate,

Vă rugăm să aprobați actualizarea modelelor tipizate de foi matricole postate pe pagina web a Ministerului Educației în sensul eliminării rubricii legate de domiciliul părinților elevului. Astfel, foile matricole urmează să conțină doar date relevante, adecvate și limitate raportat la scopul întocmirii foii matricole, în speță acela de a reda situația școlară a elevului, precum și date care să conducă la identificarea acestuia, conform principiului reducerii la minimum a datelor”, scrie în nota internă.

Foto: edu.ro

Cum arăta până acum Foaia Matricolă:

Foaie matricolă veche

Foile matricole noi:

Reamintim că pe 26 august locul de muncă, ocupația sau profesia părinților au fost eliminate din cataloagele școlare, astfel că diriginții și de învățătorii nu le vor mai completa și nici nu le vor mai solicita părinților sau elevilor aceste date.

Exit mobile version