FOTO 28 de muzee din zona Moldovei pot fi vizitate virtual pe o platformă lansată de Ziua Națională / Turul virtual: interactiv și 3D

Casa Memorială “George Enescu” din Botoșani și alte 27 de muzee din regiunea Moldova pot fi vizitate virtual în prima platformă online pentru muzee din satele românești – Muzee de la sat, se anunță într-un comunicat de presă primit de EduPedu.ro. Platforma a fost lansată oficial astăzi, 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

În proiect sunt incluse, în total, 28 de muzee din zona Moldovei. O echipă formată din tineri din Botoşani şi Iaşi s-a deplasat pe parcursul a 20 de zile la punctele de interes cultural, finalizând în lunile septembrie-octombrie etapa de culegere a datelor.

Cum s-a realizat documentarea? La fiecare muzeu a fost desfăşurată scanarea spaţiului, fotografierea şi documentarea obiectivului cultural respectiv. Spațiile/muzeele beneficiază pe site de un tur virtual 3D interactiv, realizat cu echipament de înaltă performanţă – şi integrat, totodată, în Google Street View, Google Maps şi Google Earth – o serie de fotografii, o descriere şi un videoclip de prezentare.

Astăzi, 1 decembrie, are loc un videoclip-premieră pe YouTube: prezentarea Muzeului “Alexandru Vlahuță” din județul Vrancea, la ora 08:00. Poate fi urmărit aici, iar turul virtual al muzeului, de pe site, aici.

1 / 10
Care sunt muzeele – lista completă

Printre cele 28 de muzee găzduite de platforma www.muzeedelasat.ro sunt și casele unor scriitori precum Nicolae Labiș, Costache Negri, Hortensia Papadat-Bengescu, Eusebiu Camilar.

Județul Bacău

Județul Botoșani

Județul Galați

Județul Iași

Județul Neamț

Județul Suceava

Județul Vaslui

Județul Vrancea

Vezi și: 28 septembrie – Casa Memorială “George Enescu” din Botoșani și alte 27 de muzee din regiunea Moldova vor putea fi vizitate virtual în prima platformă online pentru muzee din sate românești
Exit mobile version