FOTO Mii de elevi din Noua Zeelandă au ieșit vineri în străzi și lansează o acțiune de protest la nivel global împotriva schimbărilor climatice

Foto: Facebook.com/ School Strike 4 Climate NZ

Mii de elevi din Noua Zeelandă au lansat vineri o acţiune de protest la nivel global pentru a cere măsuri mai urgente împotriva schimbărilor climatice, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Organizaţiile “School Strike for Climate” şi “Fridays for Future” şi-au unit forţele pentru a organiza protestele pentru climă din acest an, cu demonstraţii şi mitinguri planificate pe toate continentele.

“Distrugerile cauzate de inundaţii în Auckland şi de ciclonul Gabrielle au fost copleşitoare. Oamenii şi-au pierdut persoane dragi şi numeroase vieţi au fost afectate. Acestea sunt schimbările climatice”, a declarat liderul Partidului Verzilor din Noua Zeelandă, James Shaw.

“Sincer, suntem în criză de timp, iar eu mi-am pierdut răbdarea. Avem nevoie de măsuri urgente”, a subliniat el, conform sursei citate.

Foto: Facebook.com/ Mike Davidson
Foto: Facebook.com/ School Strike 4 Climate NZ
Foto: Facebook.com/ School Strike 4 Climate NZ

Tinerii din Noua Zeelandă cer renunţarea la exploatarea de combustibili fosili, reducerea vârstei de vot la 16 ani şi mai multe zone marine protejate.

Mişcarea “Fridays for Future” a fost lansată în 2018 de activista suedeză de mediu Greta Thunberg, o iniţiativă urmată rapid de zeci de mii de tineri de pe întreg globul, mai informează Agerpres.

Exit mobile version