Gafe ale ministrului Deca, care vorbește despre „discipline importante“ în școală / De ce a păstrat titularizarea ca sistem de angajare „pe viață“ a profesorilor: Știm cu toții că din alte puncte de vedere profesia didactică nu atrage neapărat cei mai buni absolvenți

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Gafe ale ministrului Educației Ligia Deca, care în încercarea de a explica de ce a păstrat în propriile proiecte de legi ale educației titularizarea ca sistem de angajare „pe viață“ a profesorilor, și-a început argumentația spunând că în profesia didactică nu sunt atrași cei mai buni absolvenți, deși titularizarea chiar pe profesorii neperformanți îi protejează de o decizie de concediere a conducerii școlii. În același briefing de presă susținut de la Guvern, ministra Educației, care a trimis executivului două legi ale învățământului inițiate în mandatul său, a vorbit despre existența unor „discipline importante“.

„Știm cu toții că din alte puncte de vedere profesia didactică nu atrage neapărat cei mai buni absolvenți și am considerat că împreună cu stimulentele din punct de vedere financiar pe care legile le prevăd, cu formare mai bună și o selecție mai bună a cadrelor debutante, trebuie sa asigurăm și această stabilitate“, a declarat ministra Ligia Deca.

Fostă consilieră a președintelui Klaus Iohannis și coordonatoare a proiectului acestuia „România educată“, Ligia Deca a declarat în cadrul briefingului de presă de la Guvern că există „discipline importante“, lăsând de înțeles că există și materii și profesori neimportanți. Concret, ministra Educației a deplâns instabilitatea pe post a profesorilor de la „disciplinele importante“.

Declarațiile ministrei Educației Ligia Deca, inițiatoare de noi legi ale educației, cu privire la titularizare:

Întrebarea jurnalistei Ioana Nicolescu, Euronews: De ce ați ales să păstrați în legi titularizarea, pentru că au fost mai multe discuții în ultimii ani legat de faptul că profesorii rămân legați de locul pe care îl ocupă la catedră, pe care îl pot și rezerva ulterior dacă ocupă o funcție publică?

Ligia Deca, ministra Educației:

Exit mobile version